Φτιάξε τις δικές σου φυσικές συνταγές ομορφιάς.

 

Φτιάξε τις δικές σου φυσικές συνταγές ομορφιάς.

Φτιάξε τις δικές σου φυσικές συνταγές ομορφιάς.

 

Η ομορφιά σου είναι δική σου υπόθεση με ελάχιστο  οικονομοκό κόστος και με τα καλύτερα υλικά που σου χαρίζει η φύση.

Φτιάξε μόνη  σου τις δικές σου συνταγές ομορφιάς τώρα!!!!

 

Σπιτικό scrub σώματος με καφέ και μπαχαρικά για να τονώσεις την επιδερμίδα σου

1.Σπιτικό scrub σώματος με καφέ και μπαχαρικά για να τονώσεις την επιδερμίδα σου

To scrub σώματος με καφέ και μπαχαρικά απολεπίζει την επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει, τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφήνοντας την υπέροχα αρωματισμένη.

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. αλεσμένο καφέ
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τζίντζερ
1/2 κούπα αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ. Βάλε το μείγμα σε ένα βαζάκι. Άπλωσε το scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα και κάνε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με νερό.

 

 

2.

Έχεις ξηρό δέρμα; Δοκίμασε να φτιάξεις τη μάσκα προσώπου με βούτυρο και μέλι

Έχεις ξηρό δέρμα; Δοκίμασε να φτιάξεις τη μάσκα προσώπου με βούτυρο και μέλι

Το βούτυρο μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο συστατικό για μια μάσκα προσώπου, ωστόσο είναι πολύ καλό καθώς περιέχει όλα τα λιπαρά που χρειάζεστε. Σε συνδυασμό με το μέλι, που επίσης είναι ένα πολύ καλό ενυδατικό, αυτή η μάσκα να είστε σίγουρες ότι θα ενυδατώσει το ξηρό δέρμα σας πολύ καλά. Συνιστάται να κάνετε απολέπιση πριν από την εφαρμογή αυτής της μάσκας, ωστόσο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό.

Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια παχιά και κρεμώδη κρέμα. Εφαρμόστε αμέσως στο πρόσωπο χωρίς να χρονοτριβείτε. Αφήστε τη να καθίσει για 20 με 30 λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε.

 

 

 

3

 

“Θαυματουργή” μάσκα ενυδάτωσης με σταρένιο αλεύρι, μέλι και ροδόνερο

Χαρίστε στο δέρμα σας την φροντίδα που του αξίζει ενυδατώνοντας το με φυσικά υλικά!

Θα χρειαστείτε:

20 γραμμάρια νερό
30 γραμμ. αλεύρι σταρένιο μαλακό
1 κουταλάκι της σούπας μέλι
λίγες σταγόνες ροδόνερο.
Αναμείξτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για μισή ώρα. Στη συνεχεία αφαιρέστε το με μία πετσέτα βρεγμένη με κρύο νερό σύμφωνα με το neadiatrofis.gr.

 

4.

Σπιτική σοκολατένια μάσκα σώματος για αδυνάτισμα. 

Φτιάξε μόνη σου σοκολατένια μάσκα σώματος και απλωσέ τη στο κορμί σου και δες τα αποτέλεσματα. Θα σε βοηθήσει να χάσεις πόντους.

Υλικά

1 φλιτζάνι μαύρη τριμμένη σοκολάτα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη παραφίνη
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο από πράσινο τσάι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γκρέιπφρουτ
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την παραφίνη και μετά προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα. Αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια.

Απλώνουμε το μείγμα στο σημείο της επιδερμίδας που θέλουμε και αφήνουμε για 15-20 λεπτά τουλάχιστον.

Σημαντικό: Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται 2 φορές την εβδομάδα.

 

5.

Υποφέρετε από δερματικούς ερεθισμούς; Η καλέντουλα θα σας σώσει

Aπό τα πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια του φυτού καλέντουλα, παρασκευάζεται ένα από τα πιο καταπραϋντικά και επουλωτικά έλαια βάσης για το δέρμα. Tο λάδι της είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.

Φτιάξτε τη δική σας κρέμα για σκασμένο και πολύ ξηρό δέρμα:

•50 γρ. καθαρή κρέμα αλόης

•15 σταγόνες λάδι καλέντουλας

•10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου

Αναμείξτε τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Εφαρμόστε το 2 φορές την ημέρα στην επιδερμίδα (εφόσον δεν εκτίθεστε σε ήλιο, αλλιώς κάθε βράδυ).

Για μεικτό και αφυδατωμένο δέρμα:

Σε 50 ml μιας κρέμας βάσης προσθέστε:

• 20 σταγόνες λάδι καλέντουλας

• 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

• 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Αναμείξτε τα συστατικά με τη σειρά που αναφέρονται, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Εφαρμόστε το 2 φορές την ημέρα στην επιδερμίδα (εφόσον δεν εκτίθεστε στον ήλιο, αλλιώς κάθε βράδυ).

Για ευαίσθητες επιδερμίδες:

Σε 50 ml μιας κρέμας βάσης προσθέστε:

• 20 σταγόνες λάδι καλέντουλας

• 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

• 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού

Αναμείξτε τα συστατικά με τη σειρά που αναφέρονται, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Εφαρμόστε το 2 φορές την ημέρα στην επιδερμίδα (εφόσον δεν εκτίθεστε στον ήλιο, αλλιώς κάθε βράδυ).

 

6.

Μια διαφορετική σπιτική μάσκα μαλλιών με λάδι και κονιάκ, για εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Είναι μια εύκολη και πολύ ενυδατική μάσκα μαλλιών που χαρίζει λαμπερά και μεταξένια μαλλιά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα χρειαστείτε:

Σ’ ένα μπρίκι βάζετε ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και ½ ποτηράκι του κρασιού δυνατό κονιάκ. Τα ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά και αφού φορέσετε γάντια μιας χρήσης, απλώνετε από τη ρίζα μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας το υλικό.

Εκτέλεση:

Τυλίξτε τα μαλλιά με διάφανη, πλαστική μεμβράνη ή φορέστε ένα σκουφάκι μιας χρήσης. Αφήστε τη μάσκα στα μαλλιά για 1 έως 2 ώρες και λουστείτε καλά. Δε θα χρειαστεί να βάλετε μαλακτική. Τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά και μεταξένια. Χρησιμοποιήστε τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.

 

7.

Πώς μπορώ να φτιάξω φυσικό scrub για το σώμα;

Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε παραγινωμένες μπανάνες, τις οποίες δεν σκοπεύετε να φάτε.

Χτυπήστε, λοιπόν, στο μπλέντερ 3 μπανάνες. Στη συνέχεια, προσθέστε 6 κουταλιές μαύρη ζάχαρη και αν θέλετε προσθέστε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Διαβάστε Επίσης  Η μάσκα προσώπου με αυγό και λεμόνι

Οι κόκκοι της ζάχαρης θα λειάνουν την επιδερμίδα και θα απομακρύνουν το σμίγμα που μπλοκάρει τους πόρους, σύμφωνα με το vita.

Μπείτε στη μπανιέρα και αλείψτε τα δύσκολα σημεία του σώματός σας με το μίγμα κάνοντας μασάζ με μεγάλες κυκλικές κινήσεις. Κατόπιν, ξεβγαλθείτε.

Σύντομα, θα νιώθετε την επιδερμίδα σας μαλακή και λαμπερή.

 

8

Δυσάρεστη αναπνοή; Φτιάξε στοματικό διάλυμα από λάδι καρύδας

Ήξερες ότι το λάδι καρύδας μπορεί να σου χαρίσει δροσερή αναπνοή και να προστατέψει τα δόντια σου από τα βακτήρια, την πλάκα και την ουλίτιδα; Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και θα το ανακαλύψεις μόνη σου!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μικρό μπουκαλάκι από λάδι καρύδας. Σε ένα ποτήρι βάζεις λίγο νερό και προσθέτεις 1 κουταλιά του γλυκού από το λάδι. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και χρησιμοποίησέ το όπως θα χρησιμοποιούσες το στοματικό σου διάλυμα.

Κάνε μπουκώματα με το μείγμα από νερό και το λάδι καρύδας για περίπου 10-15 λεπτά, και φτύσε το διάλυμα. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία πρωί-βράδυ, για να αποκτήσεις ένα λαμπερό χαμόγελο με τον πιο φυσικό τρόπο.

 

9.

Μυρωδάτη και ενυδατική απολέπιση σώματος με μπανάνα και ζάχαρη! Ότι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις μόνη σου

Ακούγεται σα συνταγή για κάποιο νόστιμο επιδόρπιο, όμως πρόκειται για κρέμα απολέπισης! Είναι εύκολη, μυρωδάτη και σούπερ ενυδατική.

Θα χρειαστείτε: – 1 ώριμη μπανάνα – 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη – ¼ της κουταλιάς του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή αιθέριο έλαιο

Εκτέλεση-Εφαρμογή: Πολτοποιείτε τη μπανάνα και ανακατεύετε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ. Δεν πρέπει όμως να ανακατέψετε για πολλή ώρα γιατί το μίγμα θα αραιώσει. Κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το σώμα και ξεπλένετε με δροσερό νερό

 

10.

Θέλετε να έχετε όμορφα γόνατα; Μάθετε τα μυστικά για να είναι απαλά, ενυδατωμένα και χωρίς σκληρύνσεις

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για όμορφα γόνατα:

Ζεστάνετε ελάχιστα λίγο ελαιόλαδο και βουτήξτε μέσα μερικά κομμάτια από βαμβάκι. Τοποθετήστε τα πάνω στα γόνατά σας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με άφθονο νερό, σκουπήστε τα και εφαρμόστε την παρακάτω ενυδατική κρέμα.

Ετοιμάστε την ενυδατική κρέμα με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και άλλο ένα από αμυγδαλέλαιο. Απλώστε με κυκλικές κινήσεις, αφήστε το για 5 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

Αν τα γόνατά σας έχουν σκούρα απόχρωση και θέλετε να τα λευκάνετε μπορείτε να κάνετε το εξής. Ανακατάψτε χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, τρίψτε τα γόνατα σας και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά

 

11.

Το γάλα δεν προσφέρει μόνο γερά κόκκαλα αλλά και υπέροχο δέρμα. Πώς θα φτιάξετε εύκολα το milk bath που θα λατρέψετε!

Πολύ εύκολα μπορείτε να αναζωογονήσετε το δέρμα σας με ένα milk bath που θα φτιάξετε γρήγορα μόνες σας στο σπίτι και θα κάνει το δέρμα σας πιο απαλό.

Υλικά:

2 φλιτ. γάλα σε σκόνη
1 φλιτ. κορνφλάουρ
5-10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας
1 βάζο με καπάκι.

Διαδικασία:

Βάλτε στο βάζο το γάλα σε σκόνη, το κορνφλάουρ και τα αιθέρια έλαια, κλείστε καλά με το καπάκι και ανακινείστε μέχρι να ανακατευτούν.

Αν υπάρχουν κομμάτια που δεν λιώνουν σπάστε τα με το χέρι σας. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, γεμίστε τη μπανιέρα, αδειάστε μισό φλιτζάνι μέσα στο νερό και κάντε μία βουτιά.

 

12.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να έχεις λευκά δόντια χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ!

Μπορείς ν’αποφύγεις να κάνεις λεύκανση σε ειδικό και να αποκτήσεις κάτασπρο χαμόγελο με απλά και έξυπνα τρικ και συμβουλες υγιεινής.

 

1. Χρησιμοποίησε κραγιόν με βάση το μπλε

Τα κόκκινα, κοραλλί και πορτοκαλί κραγιόν τονίζουν τυχών λεκέδες στα δόντια. Επέλεξε προϊόντα με βάση τις αποχρώσεις του μπλε, όπως ένα berry λιπ γκλος ή ένα ανοιχτόχρωμο μοβ κραγιόν.

 

2. Στοματικό διάλυμα μετά από κάθε γεύμα

 

Βάλε στην τσάντα σου το στοματικό σου διάλυμα και χρησιμοποίησέ το μετά από κάθε γεύμα για πιο γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα.

 

3. Μαγειρική σόδα

Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε αντί για οδοντόκρεμα μαγειρική σόδα. Βάλε μικρή ποσότητα στην οδοντόβουρτσά σου και ρίξε μερικές σταγόνες λεμονιού για να αφρίσει η σόδα. Βούρτσισε καλά τα δόντια σου και ξέπλυνέ τα.

Προσοχή: Μην υπερβάλλεις με τη σόδα! Αν το κάνεις συχνά υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης του σμάλτου των δοντιών.

 

4. Η φυσική λύση

Ένα μήλο την ημέρα… θα κάνει τα δόντια σου πιο λευκά! Το μήλο είναι το λευκαντικό της φύσης. Κάντο σύμμαχό σου για λαμπερό χαμόγελο!

 

13.

Κάνε scrub σώματος με ρόδι για ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας. Μια σπιτική συνταγή με αντιγηραντικές ιδιότητες

To scrub σώματος με ρόδι απολεπίζει την επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα ενώ προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη. Επίσης έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντκές ιδιότητες. Η επιδερμίδα μένει λεία, απαλή, λαμπερή και νεανική.

Υλικά

1/2 κούπα σπόρους ροδιού
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λιώσε τους σπόρους του ροδιού. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε το scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα κάνοντας μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με νερό. Διατήρησε το scrub στο ψυγείο.

Διαβάστε Επίσης  Κόκκινη σκιά για παθιασμένο βλέμμα

 

14.

Η καλύτερη σπιτική κρέμα για να περιποιηθείς τον λαιμό σου και να δείχνει σφικτός!

Ένα από τα πιο σημαντικά και σέξι σημεία του κορμιού μας είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα ο λαιμός.

Το να διατηρείς τον λαιμό σου ενυδατωμένο και σφικτό πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες σου αφού είναι από τα σημεία του σώματος που αποκαλύπτουν και την ηλικία σου.

Θα χρειαστείς:

40 ml κουταλάκια ελαιόλαδο,
μισό κουταλάκι μέλι,
μισό κουταλάκι κερί μέλισσας

Ζεσταίνεις το κερί μέλισσας σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει, και προσθέτεις το ελαιόλαδο και το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Άφησε το μείγμα να κρυώσει και μετά το βάζεις σε καθαρό βαζάκι και κατευθείαν στο ψυγείο για 24 ώρες.

Τώρα είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσεις.

Άπλωσε ένα παχύ στρώμα κρέμας στο λαιμό κάθε βράδυ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις και θα δεις αποτέλεσμα.

 

15.

Φυσική συνταγή από λάδι με πράσινο τσάι και λεμόνι για λιπαρά μαλλιά

Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά δοκίμασε την παρακάτω φυσική συνταγή και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Το λάδι αυτό καταπολεμά την λιπαρότητα ενώ προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη αφήνοντας τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
3 κ.σ. πράσινο τσάι
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
πλαστικό σκουφάκι

Εκτέλεση

Ανακάτεψε όλα τα υλικά και ζέστανε τα σε μπέν μαρί για 30΄. Στην συνέχεια σούρωσε το μείγμα. Άπλωσε το λάδι στα μαλλιά σου κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Φόρεσε το σκουφάκι και περίμενε 20΄. Λούσε τα μαλλιά σου. Επανέλαβε 1-2 φορές την εβδομάδα.

16.

Ακτινίδιο: Το απόλυτο δώρο για την επιδερμίδα του προσώπου!

Μία μάσκα από ακτινίδιο είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στην επιδερμίδα του προσώπου σας.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στα ακτινίδια αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό σύμφωνα με το onmed.

Παράλληλα, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και προφυλάσσει την υγεία του δέρματος. Επιπρόσθετα, το ακτινίδιο αποτελεί εξαίρετη πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και Ε, οι οποίες με την σειρά τους επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να πολτοποιήστε με ένα πιρούνι ένα ακτινίδιο και να απλώσετε τη σάρκα του στο πρόσωπό σας για περίπου 20 λεπτά. Μετά από μερικές εφαρμογές, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

 

17.

Φτιάξε το δικό σου λάδι σώματος από τριαντάφυλλο για την καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας!

Tο λάδι σώματος τριαντάφυλλο ενυδατώνει, θρέφει και περιποιείται την επιδερμίδα αφήνοντας την απαλή, ελαστική και ενυδατωμένη.

Υλικά

1 κούπα ροδοπέταλα
1 κούπα αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση

Βάλε σε ένα βάζο τα ροδοπέταλα και πρόσθεσε το αμυγδαλέλαιο. Άφησε το σε δροσερό μέρος για 3-5 ημέρες και στην συνέχεια σούρωσε το. Άπλωσε το λάδι σε νωπή επιδερμίδα κάνοντας μασάζ. Διατήρησε το λάδι στο ψυγείο.

 

18.

Φυσική ενυδατική κρέμα με λάδι καμέλιας για τα χέρια σας!

Ο χειμώνας έφτασε και το κρύο άρχισε να αφήνει τα σημάδια της αφυδάτωσης στα χέρια μας. Η κρέμα που ακολουθεί υπόσχεται να ενυδατώσει την επιδερμίδα των χεριών και να την κάνει πιο απαλή!

Συστατικά:

1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/4 φλιτζανιού πολτοποιημένο κερί
1/4 φλιτζάνι λάδι καμέλια
25 σταγόνες Palma Rosa (αιθέριο έλαιο)

Οδηγίες:

Συνδυάστε το λάδι καμέλιας με το πολτοποιημένο κερί και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν.
Προσθέστε το αιθέριο έλαιο Palma Rosa μέσα στο μείγμα.
Έπειτα ζεστάνετε 1 1/4 φλιτζάνι νερό για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίξτε το ζεστό νερό πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε.
Τέλος αφήστε το να κρυώσει για μια ολόκληρη νύχτα.

Το αιθέριο έλαιο Palma Rosa είναι μη-ερεθιστικό και έχει μια γλυκιά μυρωδιά σαν τριαντάφυλλο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των απαραίτητων λιπαρών οξέων, το λάδι καμέλιας είναι θαυμάσιο για όλους τους τύπους δέρματος και δρα ως αντιγηραντικός και μαλακτικός παράγοντας με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελαστικότητας και της ευλυγισία του δέρματος των χεριών σύμφωνα με το neadiatrofis.gr.

 

20.

Φτιάξε μόνη σου το καλύτερο σαμπουάν με βότανα για να λάμπουν από υγεία και ομορφιά τα μαλλιά σου

Αν έχετε ευαίσθητα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά δοκιμάστε αυτό το σαμπουάν φτιαγμένο με απόλυτα φυσικά υλικά. Θα δαπιστώσετε αμέσως τη διαφορά! Τα μαλλιά σας θα λάμπουν από υγεία και ομορφιά.

Βάλε μία δόση ουδέτερου παιδικού σαμπουάν σε ένα φλιτζάνι και πρόσθεσε 40 ml τυποποιημένο έγχυμα του βοτάνου της επιλογής σου .

Ανακάτεψε καλά, βάλε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στην παλάμη σου και κάνε ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά και στο τριχωτό του κρανίου.

Ξέπλυνε με ζεστό νερό, επανάλαβε και κάνε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με δροσερό νερό για να βγάλεις τα τελευταία ίχνη του σαμπουάν και να τονώσεις το τριχωτό του κρανίου.

Προτεινόμενα βότανα:

Για κανονικά μαλλιά: μάραθο, τσουκνίδα, κοντυλόχορτο.
Για ξηρά και ευαίσθητα: χαμομήλι, μαιντανός, φασκομηλιά, άνθη φλαμουριάς (τίλιο ).

Για λιπαρά μαλλιά: λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο, κατιφές.

Αντιπιτυριδικά: λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κατιφές.

Για λάμψη: τσουκνίδα, μαιντανός, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κατιφές, άνθη φλαμουριάς ( τίλιο )

Για βελτίωση της όψης των μαλλιών: Τσουκνίδα, θυμάρι .

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *