Τρόμος στο Στρασβούργο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν απόψε στο κέντρο του Στρασβούργου, κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη της επίθεσης και τον καταδιώκουν. Σύμφωνα με πληροφορίες τον έχουν τραυματίσει.

Ο δράστης έχει απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν και ο όνομά του έχει συμπεριληφθεί στο περίφημο «fishier F», που καταγράφονται οι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά του πλήθους. Συγκεκριμένα κινήθηκε από ένα μπαρ στην κεντρική οδό Grande Rue και πέρασε στη Rue des Arcades πυροβολώντας αδιακρίτως τον κόσμο, για να καταλήξει στην πλατεία Cleber όπου βρίσκεται η χριστουγεννιάτικη αγορά.

Διαβάστε Επίσης  Ο τυφώνας της χρονιάς: Ο Μανγκούτ σφυροκοπά τις Φιλιππίνες κι αφήνει πίσω του νεκρούς και χάος

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω.

Οι αρχές έχουν ταυτοποίησει τον δράστη, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει συλληφθεί και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Πρόκειται για άτομο που είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές, 29 ετών, γεννημένος στο Στρασβούργο, μεταδίδει το BFMTV. Πιθανότατα, ο ένοπλος έχει τραυματιστεί από τα αστυνομικά πυρά, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ.

Διαβάστε Επίσης  Έλαιο κανέλας για την αναδόμηση των μαλλιών

Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Camille Belsoeur, μέσω Twitter μεταδίδει ότι βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό και είδε στρατιώτες να σκοτώνουν έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να τους σημάδευε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο, με κόσμο να τρέχει ουρλιάζοντας, ενώ σε άλλα εμφανίζονται άτομα πεσμένα στο έδαφος. Η αυθεντικότητα των συγκεκριμένων βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

περισσότερα

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *