Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανατροφή δίδυμων παιδιών

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανατροφή δίδυμων παιδιών

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανατροφή δίδυμων παιδιών

Το σωστό μεγάλωμα των διδύμων έχει ιδιαιτερότητες και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί σε ορισμένα θέματα.

Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει αυτά που πρέπει να προσέξετε.

Για κανένα λόγο και με κανέναν τρόπο μην αφήσετε να εννοηθεί ότι συγκρίνετε το ένα με το άλλο. Μπορεί να γεννήθηκαν με ελάχιστα λεπτά διαφορά και να μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό, όμως παραμένουν διαφορετικές προσωπικότητες.

Διαβάστε Επίσης  Όταν το παιδί φοβάται την επίσκεψη στον παιδίατρο

Να έχετε πάντα την ίδια συμπεριφορά και ίδια αντιμετώπιση απέναντι στα δίδυμα, αφού αγαπάτε και τα δυο το ίδιο, συν ότι είναι απαραίτητο να διατηρούνται ισορροπίες μέσα στο σπίτι.

Όσο… γλυκούλι και να είναι για εσάς ή τον περίγυρό σας ή όσο λεπτομέρεια και να φαντάζει στο μυαλό σας, δεν είναι καλό για τα παιδιά να τα ντύνετε με τα ίδια ρούχα. Είπαμε, πρέπει να τα αντιμετωπίζετε σα να είχατε δύο παιδιά που γεννήθηκαν διαφορετική στιγμή και όχι ως σιαμαία!

Διαβάστε Επίσης  Βοηθήστε το παιδί να γίνει ανεξάρτητο

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας να περνάτε χρόνο με κάθε παιδί ξεχωριστά, έστω κι αν είναι βολικό να ακολουθείτε πάντα κοινά προγράμματα. Το ίδιο άλλωστε δε θα κάνατε-έστω κάποιες φορές-αν δεν ήταν δίδυμα;

Αφήστε το καθένα να επιλέξει με τι θέλει να ασχοληθεί, έτσι ώστε να καταφέρει να αυτοπροσδιοριστεί χωρίς πίεση ή χειραγώγηση από εσάς.

Αφήστε μια απάντηση