Αλέξης Γρηγορόπουλος: Μαύρη επέτειος – 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή (pics)

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Μαύρη επέτειος – 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε. Οι μνήμες όμως είναι ακόμα νωπές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει; Ένα 15χρονο παιδί χάνει ξαφνικά την ζωή του, από μία σφαίρα. Μπροστά στα έντρομα μάτια των φίλων του. Κι όλα ξεκίνησαν από μία λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικούς. Μία σφαίρα στέρησε άδικα μία ζωή και δημιούργησε πόνο, οργή, θυμό και βία.

Σήμερα 10 χρόνια μετά…

6 Δεκεμβρίου 2018. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να κρατήσει τα δάκρυα του, φέροντας στην μνήμη του, τον άτυχο Αλέξη Γρηγορόπουλο, που σήμερα αν ζούσε θα ήταν ένα παληκάρι 25 χρόνων.

Στο πρόσωπο του παιδιού αυτού, ο κάθενας βλέπει το δικό του παιδί. Γιατί θα μπορούσε να ήταν στην θέση του ο δικός μας γιός, φίλος, αδελφός…

Ο Αλέξης άφησε την τελευταία του πνοή στα στενά των Εξαρχείων. Δεν πρόλαβε να κάνει την “επανάστασή” του ως έφηβος.

Διαβάστε Επίσης  Κώστας Ταχτσής: O συγγραφέας που σφράγισε την ελληνική λογοτεχνία - Tο μακάβριο τέλος του

Εκείνο το βράδυ θέλησε να φύγει από τα στέκια των κοσμικών προαστείων και να κάνει με τους φίλους του μία βόλτα στα “ατίθασα” Εξάρχεια.  Μία βόλτα που δυστυχώς ήταν για εκείνον η τελευταία.

Δεν πρόλαβε να ονειρευτεί το αύριο. Μία παρόρμηση της στιγμής, ένα λεκτικό επεισόδιο με τους αστυνομικούς, ήταν εκείνο που του στέρησε το μέλλον.

Τα όνειρα του “μάτωσαν” εκεί στην άσφαλτο μπροστά στα μάτια των φίλων του.

Κι εκείνοι πως μπορούν να ξεχάσουν; Πως μπορούν να μην “φωνάξουν” το άδικο;

Σήμερα 10 χρόνια μετά, η οργή θα βγεί και πάλι στους δρόμους. Θα “φωνάξει” για τότε…Οσο δυνατά όμως κι αν ακουστεί, δεν θα μπορέσει να γυρίσει πίσω μία ζωή. Η βία δεν είναι η λύση. Η βία φέρνει βία. Ας το θυμόμαστε όλοι αυτό. Για να μην θρηνήσουμε πάλι.

 Το χρονικό

Ήταν Σάββατο 6 Δεκεμβρίου του 2008. Νεαροί είναι συγκεντρωμένοι στο πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Ενα περιπολικό της Άμεσης Δράσης κάνει γύρω στις 9 μμ. την συνηθισμένη περιπολία.

Διαβάστε Επίσης  10 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας

Αρχικά γίνεται μία φραστική αντιπαράθεση της ομάδας των νεαρών με τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη.

Στη συνέχεια, οι δυο άνδρες, μετά από διαταγή ανωτέρων, φεύγουν από τον τόπο του επεισοδίου.

Λίγο αργότερα όμως επανέρχονται πεζοί στην οδό Τζαβέλα, όπου βρίσκεται ακόμα η παρέα των νεαρών.

Η φραστική αντιπαράθεση συνεχίζεται και τότε ξαφνικά ο Κορκονέας βγάζει το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβολεί τρεις φορές.

Εκεί στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Μία από τις σφαίρες βρίσκει τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Διακομίζεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Η σφαίρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, διαπέρασε την καρδιά του και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *