Ρόδος: 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο ένας εκ των δύο εμπλεκομένων

Έγκλημα στη Ρόδο: Ο συνήγορος του Έλληνα δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν έχει ομολογήσει

 

Ρόδος: 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο ένας εκ των δύο εμπλεκομένων

Αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στη   δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας  ο νεαρός Ροδίτης που κρατείται από τους λιμενικούς ως βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση, μαζί με 19χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του.

Όπως έγινε γνωστό ο 21χρονος Ροδίτης ζήτησε δια του συνηγόρου του, 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Μέχρι αυτή την στιγμή η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ρόδου από το Λιμεναρχείο, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Στην συνέχεια η δικογραφία θα μελετηθεί από τον εισαγγελέα που θα αποφασίσει ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους δύο εμπλεκόμενους.

Διαβάστε Επίσης  Κ. Παπαζάχος: Τις επόμενες ημέρες και ώρες θα έχουμε κάποιες ακολουθίεςΤουλάχιστον δέκα μετασεισμοί ακολούθησαν μετά την ασθενή σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών Ρίχτερ με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας και όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. «Αρκετοί μετασεισμοί -πάνω από δέκα- ακολούθησαν και σίγουρα τις επόμενες ημέρες και ώρες θα έχουμε και κάποιες ακολουθίες. Ένας σεισμός 4,4 δεν "σβήνει" τόσο απλά, θα έχει κάποια μικρή ακολουθία σίγουρα, αν η κατάσταση συνεχίσει να βαίνει ομαλώς, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή» ανέφερε. Υπογράμμισε δε, ότι, «δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία για έναν σεισμό 4,4 (Ρίχτερ) που γίνεται σε μια περιοχή η οποία δεν έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επιβαρυμένα, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ιστορική σεισμικότητα, υπάρχουν κάποια ρήγματα πιο βόρεια που έχουν δώσει κάποιους σεισμούς, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περιοχή και τέλος πάντων δεν μπορεί για μία ακολουθία τόσο μικρή να είμαστε μονίμως ανήσυχοι και αναστατωμένοι». Ο κ. Παπαζάχος σημείωσε: «Κάτι το οποίο συμβαίνει τόσο συχνά στον ελλαδικό χώρο (σ.σ. σεισμοί) με κάποιον "μαγικό" τρόπο –καταλαβαίνω, ίσως η πίεση της καθημερινότητας ή άλλα προβλήματα- το ξεχνάμε και λέμε συνεχώς μας αιφνιδιάζει. Δεν μπορεί να σε αιφνιδιάζει κάτι το οποίο συμβαίνει σε ετήσια βάση με σημαντικές συνέπειες. Δεν ξέρω πόσοι έχουν ξεχάσει ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε δύο καταστρεπτικούς σεισμούς με θύματα στον ελληνικό χώρο, στην Κω και τη Λέσβο». Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής, «είναι πολύ δύσκολο να πούμε εάν αυτός είναι ο κύριος σεισμός, παρόλο που αυτό είναι το πιο πιθανό, η ακολουθία να σβήσει φυσιολογικά (...) το ιστορικό της περιοχής είναι ευνοϊκό, αλλά ειλικρινά σας λέω δεν υπάρχει κανένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια της επιστήμης με το οποίο να μπορεί να σας πει κάτι κατηγορηματικά (...)». Τέλος, σημείωσε πως «οι πιο πολλοί κύριοι σεισμοί στον ελληνικό χώρο, πάνω από τους μισούς, γίνονται πρακτικά χωρίς κανέναν προσεισμό, οπότε ο συνδυασμός είναι ακόμα πιο απόλυτος σ' αυτές τις περιπτώσεις».

Και οι δύο θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές της 21χρονης

Από τις καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων, κατά τις οποίες έπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις, φέρεται να προκύπτει ότι οι δύο άνδρες πρότειναν στην φοιτήτρια, να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός, ωστόσο φαίνεται ότι η 21χρονη δεν συμφώνησε και ξέσπασε καβγάς, αναφέρει η dimokratiki.gr.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Στη συνέχεια, ο ένας φέρεται να κατάφερε χτυπήματα στην νεαρή γυναίκα, χτυπώντας την με σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι και να την έπιασε από το λαιμό. Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τραύμα στο κεφάλι και τότε οι δύο φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος, αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» την άτυχη φοιτήτρια, την οποία μετέφεραν με ένα φορτηγάκι στην δύσβατη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους, πετώντας την στη θάλασσα από μεγάλο ύψος, όπου και βρέθηκε το πτώμα της, το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *