Μια απλή συνταγή: Καστανό ρύζι με κολοκυθάκι και πράσο για την απώλεια βάρους

Μια απλή συνταγή: Καστανό ρύζι με κολοκυθάκι και πράσο για την απώλεια βάρους

Αν δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή θα παρατηρήσετε ότι είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη στην προετοιμασία της. Σημειώστε τη:

Θα χρειαστείτε:

300 γραμ. καστανό ρύζι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
1 κολοκυθάκι
1 λίτρο (4 και 1/3 κούπες) ζωμό λαχανικών
Μισή κούπα λευκό κρασί
Λίγο πιπέρι
Λίγο κουκουνάρι
Μερικές σταφίδες

Εκτέλεση:
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πλύνουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το πράσο σε μικρά κομμάτια, ξεφλουδίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τώρα παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε λίγο λάδι. Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά. Μετά προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το σκόρδο, αφού τα έχουμε στραγγίσει καλά. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και μια χούφτα κουκουνάρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγες σταφίδες.

Διαβάστε Επίσης  Κολοκυθάκι: Ιδανικό για την απώλεια βάρους

Μόλις γίνει μια πλούσια σάλτσα περιμένετε περίπου 5 λεπτά και μετά προσθέστε μισή κούπα λευκό κρασί. Το κρασί θα του δώσει μια απίστευτη γεύση. Όταν το κρασί έχει απορροφηθεί σχεδόν όλο, προσθέστε το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε καλά. Πρέπει να θυμάστε ότι το ρύζι, αν είναι άκοπο καστανό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μαγειρέματος.

Δοκιμάστε το για να δείτε αν του λείπει κάτι, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο αλάτι ή λίγο παραπάνω πιπέρι. Αν σας φαίνεται καλό, τότε προσθέστε το ρύζι, 300 γραμμάρια. Κλείστε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε ενδιάμεσα για να μην κολλήσει το ρύζι.

Διαβάστε Επίσης  Ψητά σπαράγγια με σκόρδο και φέτα

Όταν το ρύζι έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό, δοκιμάστε το για να δείτε αν είναι έτοιμο. Αδειάστε το σε μια πιατέλα – σερβίρετε τον εαυτό σας με μια καλή κι επαρκή μερίδα – μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λάιμ και να βάλετε μερικούς ξηρούς καρπούς από πάνω. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε τη γεύση και προσθέτετε περισσότερες βιταμίνες στο πιάτο σας. Είναι μια συνταγή πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι ιδιαίτερα χορταστική σαν μεσημεριανό γεύμα, για παράδειγμα. Αν το συνοδεύσετε με μια σαλάτα με σπανάκι και με μικρά κομμάτια ανανά, θα αισθανθείτε υπέροχα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *