7 «χρυσοί» κανόνες για σωστή ανατροφή των παιδιών

7 «χρυσοί» κανόνες για σωστή ανατροφή των παιδιών

7 «χρυσοί» κανόνες για σωστή ανατροφή των παιδιών

Μπορεί να μην υπάρχουν συνταγές επιτυχίας στο κομμάτι της ανατροφής, όμως υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουν όλοι οι γονείς για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους:

Να δίνετε στο παιδί πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα για να διαμορφώσει σωστή προσωπικότητα. Αν δεν παραδειγματιστεί από εσάς, τότε από ποιον; « »

Φροντίστε να επαινείτε το παιδί, να αναδεικνύετε τα θετικά στοιχεία του και να μη στέκεστε στα αρνητικά ή τις αποτυχίες.

Διαβάστε Επίσης  Τρόποι να αγαπήσει το παιδί σας τη μουσική

Η ανατροφή και η φροντίδα του παιδιού είναι το πρώτο και κύριο μέλημά σας. Οι δικές σας ανάγκες περνούν σε δεύτερη μοίρα, άρα δεν πρέπει να το κάνετε άθελά σας να νιώθει παραμελημένο.

Το παιδί θα πρέπει να νιώθει ότι είσαστε πάντα εκεί για εκείνο να το στηρίξετε, να το βοηθήσετε και να ακούσετε οτιδήποτε θελήσει να μοιραστεί μαζί σας.

Να επιτρέπετε στο παιδί να κάνει λάθη όπου πρέπει και μην προσπαθείτε να διαχειρίζεστε τα πάντα εσείς, αφού έτσι θα γίνει κακομαθημένο.

Διαβάστε Επίσης  Το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν παχαίνουν τα παιδιά, δείχνει μελέτη Έλληνα ερευνητή

Να δείχνετε πάντα προθυμία να επαναλαμβάνετε όσες φορές χρειαστεί μια συμβουλή που κατά το παρελθόν το παιδί δεν εφάρμοσε.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *