Μήπως παραείναι καλός …για να είναι αληθινός;

Μήπως παραείναι καλός …για να είναι αληθινός;

Μήπως παραείναι καλός …για να είναι αληθινός;

Μαζί του όλα κουμπώνουν στη σωστή θέση, σαν την τέλεια παρτίδα Tetris. Και αυτό, στο μυαλό σου, είναι το χειρότερο.

Τα δεύτερα κοκτέιλ άδειαζαν πάνω στην μπάρα. Είχα να τη δω πολύ καιρό, τους τελευταίους μήνες η φίλη μου είχε εξαφανιστεί. Ήξερα ότι ένας καινούριος τύπος είχε εμφανιστεί στη ζωή της, αλλά δεν είχε προλάβει να μου πει ούτε το όνομά του. «Θα σ’ τα πω από κοντά, έχω τ-ρ-ε-λ-α-θ-ε-ί» μου έγραφε βιαστικά στα μηνύματα και τη φανταζόμουν να επιστρέφει γρήγορα στην αγκαλιά του γουργουρίζοντας.

Περίμενα πως όταν θα την έβλεπα, το πρόσωπό της θα ήταν φουσκωμένο από έρωτα, αυτό που οι κύκλοι εξαφανίζονται, τα μάγουλά σου κοκκινίζουν και τα μαλλιά σου είναι πιο λαμπερά από ποτέ. Όμως, το πρόσωπο της φίλης μου ήταν όπως το είχα αφήσει, με μια ελαφριά δόση πανικού στα μάτια. «Είναι όλα τέλεια. Παραείναι τέλεια, καταλαβαίνεις;».

Αυτός που περιμένω

Καταλάβαινα, πώς δεν καταλάβαινα. Μαζί είχαμε περάσει καταραμένους έρωτες, σχέσεις και χωρισμούς που σε αφήνουν παράλυτη στον καναπέ, τύπους που εξαφανίστηκαν μετά το τρίτο ραντεβού, άλλους που δεν πήραν ποτέ τηλέφωνο και κάποιους που τραύλιζαν αμήχανα ότι «έχουν κοπέλα». Είναι φυσικό, όταν έχεις περάσει απ’ όλα αυτά, να περιμένεις επιτέλους τη θεία δικαίωση.

Αυτόν που θα είναι υπέροχος, θα σε πάρει από το χέρι και θα στροβιλιστείτε μαζί σε χορούς απόλυτης ευτυχίας, με αγκαλιές μέχρι το πρωί, σεξ που σου παίρνει το μυαλό, μικρές αποδράσεις στο βουνό και παρέες που γελάνε γύρω από φαγητά και κρασιά. Όλα αυτά είχαν, επιτέλους, συμβεί στη φίλη μου. Και ήταν τόσο ωραία όσο τα φανταζόταν. Εκείνο που δεν φανταζόταν ήταν η καχυποψία που θα την κλοτσούσε κάτω από το τραπέζι.

Kickflip

Και της έριχνε μερικές γερές κλοτσιές, από αυτές που έρχονται και μελανιάζουν αυτό που ζεις. Δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια, κάτι θα πάει στραβά – κλοτσιά στο καλάμι. Δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια, μάλλον με κοροϊδεύει – κλοτσιά στο άλλο καλάμι. Δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια, από πού κι ως πού να μου αξίζει εμένα να είναι όλα τέλεια – κλοτσιά στο στομάχι. Δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια – έχεις ακούσει τα αστεία του μετά από μερικά ποτά; Δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια – άλλωστε, if it sounds too good to be true, then it probably is. Ε;

Διαβάστε Επίσης  Έχετε την αγάπη που επιτρέπετε στον εαυτό σας να «αξίζει»

Viciοus circle

Έτσι, η φίλη αντί να στροβιλίζεται μέσα στον έρωτα, άρχισε να στροβιλίζεται στις σκέψεις της. Και μαζί παρέσυρε κι εκείνον. Γιατί, ξαφνικά, άρχισαν όλα να της ξινίζουν: από το χρώμα στις κάλτσες του μέχρι το γεγονός ότι δεν του άρεσε να χορεύει.

Και όσο εκείνος δεν αντιδρούσε και υπέμενε στωικά τα σχόλιά της, τόσο πιο πολύ τρελαινόταν και τον κατηγορούσε ότι ήταν μαλθακός. Ή ότι παραήταν ερωτευμένος μαζί της κι εκείνη, ε, δεν ήταν και τόσο σίγουρη. Και ότι η ίδια ήθελε έναν άντρα δίπλα της που να τον θαυμάζει. Και έσταζαν μικρές, τοξικές σταγόνες μέσα στο ροζ σύννεφο που είχε δημιουργηθεί τους πρώτους μήνες. Και εκείνη πλέον έμοιαζε με λαγωνικό που σκάβει ένα λάκκο (το δικό της) μέχρι να βρει το κόκαλο. Όπου το κόκαλο στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν κάτι φοβερά κακό, που θα της επέτρεπε επιτέλους να τρέξει με την άνεσή της μακριά του.

The fear factor

Άλλωστε, είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις στα χέρια σου κάτι που δεν αξίζει ιδιαίτερα. Έτσι, όταν το χάσεις, θα μπορέσεις να ξεφυσήξεις με ανακούφιση και να πεις «Σιγά, μπορώ και καλύτερα», να σηκωθείς αεράτη από την καρέκλα σου και να ξεκινήσεις για νέες περιπέτειες. Τι γίνεται, όμως, όταν έχεις φτάσει στο as good as it gets; Σου κόβεται η ανάσα στη σκέψη ότι όλα αυτά μπορεί να χαθούν από στιγμή σε στιγμή.

Διαβάστε Επίσης  Απατάω τη γυναίκα μου γιατί η άλλη είναι καλύτερη σε όλα. Δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου για το μωρό μας

Και κάπως έτσι καταλήγεις ότι «παραείναι καλό για να είναι αληθινό». Και έχεις δίκιο. Αυτό που ζεις παραείναι καλό, δυσβάσταχτα καλό και κάποιες φορές μπορεί και να μην είναι αληθινό. Μπορεί να σε έχει τυφλώσει ο έρωτας και να έχεις μπλέξει με τον πιο λάθος άνθρωπο που θα μπορούσες να φανταστείς. Ή να σε παίζει σαν το ποντίκι ανάμεσα στα νύχια του ο μεγαλύτερος player της πόλης. Μπορεί να σε παρατήσει από τη μια στιγμή στην άλλη κι εσύ να θέλεις να πεθάνεις (πρώτη φορά θα σου συμβεί;). Ή στην πραγματικότητα να θέλει την προίκα (;!) σου. Την κολλητή σου. Ή τον κολλητό σου. Δεν μπορείς να ξέρεις.

Είτε γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια καταστροφής που παίζουν στο μυαλό σου είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μέλλον κάτι θα «χαλάσει» απ’ όλη τη μαγεία που ζεις. Θα τσακωθείτε για πρώτη φορά, θα συμβεί κάτι που θα σε απογοητεύσει ή θα φτάσει η ώρα να τον απομυθοποιήσεις (κάπου εκεί, αφού έχετε κλείσει ένα χρόνο μαζί). Η σχέση σας θα τσαλακωθεί και ύστερα θα επανέλθει ξανά, ίσως ακόμα πιο δυνατή. Γιατί συνήθως αυτό συμβαίνει όταν κάνεις μια σχέση στην πραγματικότητα και όχι στο ιδανικό σύμπαν της φαντασίας σου.

Μέχρι τότε έχεις δύο επιλογές: να απολαύσεις τις στιγμές ευδαιμονίας ή να περάσεις το χρόνο σου σκάβοντας για να βρεις από πού θα σου έρθει η σφαλιάρα, καταστρέφοντας τις στιγμές και προκαλώντας τον με την ακατανόητη συμπεριφορά σου. Ελπίζουμε ότι δεν θα το θεωρήσεις καν δίλημμα.

Πηγή: Cosmopolitan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *