Οσιος Βησσαριών: Tο έτος γεννήσεως του Αντίχριστου

Οσιος Βησσαριών: Tο έτος γεννήσεως του Αντίχριστου

Στην ερώτηση για το πότε γεννήθηκε ο Αντρίχριστος, ο Όσιος Γέροντας Βησσαρίωνας έδωσε την εξής απάντηση: «ένα πρωινό του Αυγούστου του παρουσιάστηκε η Παναγία και τον ενημέρωσε ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1982 και δεν θ’ αργήσει ν’ αναλάβει δράση…».

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα τμήμα του Βιβλίου «Ο Γέρων Βησσαρίων και η θαυμαστή πορεία του» που κυκλοφόρησε το 2008 από τις «Εκδόσεις Σταμούλη».

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς «ιδίοις όμμασι» ο Γέρων Βησσαρίων, του οποίου το σκήνωμα βρέθηκε στις ημέρες μας (2006) άφθαρτο, ευωδιάζον και αναλλοίωτο, και παραμένει μέχρι και σήμερον (2013) όπως μπορείτε να δείτε εδώ, στην επίσημη ανακοίνωση τηγς Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ομολογεί και λέγει ξεκάθαρα σε κάποια πνευματικοπαίδια του, που ζούν μέχρι και σήμερα, ότιο Αντίχριστος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1982.

Εάν δε υποθέσουμε, ότι με την γέννηση του Αντιχρίστου, ο Όσιος Γέρων Βησσαρίων εννοούσε προφανώς την σύλληψη, αφού σύμφωνα με την ορθόδοξον παράδοση με το που συλλαμβάνεται κάποιος είναι σαν να έχει «γεννηθεί» κιόλας, τότε οδηγούμαστε και πάλι στο έτος 1983 που λέγει η ταπεινότης μου από το 2006 ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος.

Διαβάστε Επίσης  Μην γυρνάτε την πλάτη σε αυτούς που έχουν την ανάγκη σας

Ούτως ή άλλως όμως, είτε το έτος 1982 πούμε ότι γεννήθηκε, είτε το έτος 1983 είναι ένα και το αυτό και δεν αλλάζει απολύτως τίποτε, αφού η ουσία είναι ότι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, τι το 1982, τι το 1983!

Ας δούμε λοιπόν το κείμενο αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι ΑΥΤΟΥΣΙΟ, και το μεταφέρουμε όπως ακριβώς έχει γραφεί, χωρίς να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάτι.

«Προς το τέλος του έτους 1982 ο π. Βησσαρίων ανέφερε στον Λεωνίδα Ζέρβα, ότι ήδη ο Αντίχριστος γεννήθηκε και δεν θ’ αργήσει ν’ αναλάβει δράση.

– Παιδί μου, έρχονται δύσκολες μέρες με τέρατα και σημεία από τις αντίχριστες δυνάμεις, εσείς όμως να κρατήσετε γερά την πίστη σας, την Ορθοδοξία, μη σας παρασύρουν…

Διαβάστε Επίσης  Το θαύμα της πίστεως.Ναοί που δεν γκρεμίζονται!

Αργότερα ανέφερε στον Αναστάσιο Λύτρα ότι κατά το διάστημα αυτό «Η Ελλάδα θα πάθει κάποιο κακό, κάποια ζημιά, όταν έρθουν και συμπέσουν δυό άνοιξες μαζί την ίδια χρονιά»…

Το 1989 ο ίδιος (Α. Λύτρας) αγόρασε κάποιο βιβλίο με προφητείες σχετικά με τον Αντίχριστον κι άλλες παρόμοιες. Το έδειξε στο Μοναστήρι του Γέροντα να πεί την γνώμη του.

– Μην φοβείσαι, τον καθησυχάζει, δώσε το βιβλίο και σε άλλον να ενημερωθεί, μην ανησυχείς, δεν μας αφήνει η Παναγία.

Την άλλη μέρα το πρωΐ που ταξίδευαν για τη Λαμία του ξαναλέει.

– Παιδί μου, τη νύχτα παρουσιάστηκε τρεις φορές η Παναγία στον ύπνο μου και μου είπε και τις τρεις «Μη φοβείστε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *