Σε κόκκινο συναγερμό Αρχές και Στρατός

κυκλώνας,

Στον θαλάσσιο χώρο Νοτιοδυτικά της Σικελίας και των ακτών της Βορείου Αφρικής, έχει ήδη σχηματιστεί και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ο κυκλώνας, ο οποίος κινείται δυτικά και ελαφρώς βορειοδυτικά με κατεύθυνση το Νότιο Ιόνιο, όπου θα φθάσει αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η περιφέρεια του φαινομένου ήδη πλήττει ένα μεγάλο μέρος της Σικελίας και αργότερα θα καλύψει και ένα μέρος της Ανατολικής Καλαβρίας.

Ο κυκλώνας θα πλησιάσει τις νότιες ακτές της Πελοποννήσου όπου και θα προκληθεί έντονο φαινόμενο κυματισμού μεταξύ νοτίως της Πύλου, του ακρωτηρίου Ταίναρο και Μαλέας, Κυθήρων και Αντικυθήρων έως και το ακρωτήριο Σπάθα στο Βόρειο άκρο της Δυτικής Κρήτης.

Διαβάστε Επίσης  Δεν υποχωρεί η ζέστη

Αμέσως μετά ο κυκλώνας θα ακολουθήσει βορειοανατολική πορεία και θα κινηθεί μεταξύ Μήλου και αργολικού κόλπου, αγγίζοντας και τα όρια του Σαρωνικού και της Αττικής.

Κατόπιν θα εξελιχθεί ανατολικότερα προς δυτικές και κεντρικές Κυκλάδες με πορεία προς το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει από το μεσημέρι προς το απόγευμα της Κυριακής.

Το φαινόμενο συνοδεύεται από έντονες βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους οι ριπές των οποίων ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα 120 χλμ. με πιθανότητα ενίσχυσης των ριπών αυτών κατά περιόδους.

Οι βροχοπτώσεις θα καλύψουν έναν ευρύτατο χώρο που είναι σχεδόν όλο το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και η Αττική, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στη Δυτική Κρήτη.

Διαβάστε Επίσης  O Καιρός σήμερα

Ο πυρήνας του φαινομένου πάνω από την Ελλάδα, αναμένεται να ξεσπάσει με έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Κατά τόπους, οι βροχοπτώσεις θα είναι εξαιρετικά έντονες.

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την εξέλιξη του φαινομένου καθώς και τη λεπτομερή πρόγνωση για την εξέλιξή του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *