Ένα φυσικό καθαριστικό για το δέρμα

Ένα φυσικό καθαριστικό για το δέρμα

Υλικά
μισό φλιτζάνι ωμά τριμμένα αμύγδαλα (50 γραμμάρια)
5 κουταλιές της σούπας φύλλα δεντρολίβανου, φρέσκα ή αποξηραμένα (50 γραμμάρια)
1 ποτήρι νερό (200 ml)
Μέθοδος
Πρώτα φτιάξτε το νερό δεντρολίβανου. Βάλτε το νερό να βράσει και προσθέστε τα φύλλα δεντρολίβανου. Αφήστε τα να βράσουν για ένα λεπτό αν είναι αποξηραμένα, ή για πέντε λεπτά αν είναι φρέσκα.
Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε το δοχείο και αφήστε το μείγμα στην άκρη για δεκαπέντε λεπτά.
Στραγγίστε το έγχυμα και, όσο είναι ακόμα ζεστό, προσθέστε σιγά-σιγά τα τριμμένα αμύγδαλα. Θα πρέπει να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος, κρεμώδης πολτός που δεν στάζει.
Φυλάξτε αυτόν τον πολτό σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο το πολύ για δέκα μέρες.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτική συσφικτική κρέμα προσώπου που κάνει θαύματα!

Πώς το χρησιμοποιείτε
Όπως είπαμε, αυτό το καθαριστικό με αμύγδαλα και δεντρολίβανο έχει παχύρρευστη υφή και απλώνεται στο δέρμα πολύ εύκολα, σαν ένα θρεπτικό απολεπιστικό προσώπου.

Να τι πρέπει να κάνετε:

Υγράνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
Πάρτε λίγο από τον πολτό (περίπου στο μέγεθος ενός φουντουκιού) και αναμείξτε τον με λίγο νερό στο χέρι σας για να γίνει λίγο πιο ρευστός.
Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπό σας και κάντε καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας για ένα λεπτό, ειδικά στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πηγούνι).
Ξεπλύντε το μείγμα με ζεστό ή κρύο νερό και σκουπίστε καλά το πρόσωπό σας.
Αν θέλετε, μπορείτε να εφαρμόσετε μια τονωτική λοσιόν για το πρόσωπο και κάποιο ενυδατικό προϊόν κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Η τονωτική λοσιόν μπορεί να είναι νερό δεντρολίβανου χωρίς άλλα συστατικά.
Μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με αυτό το σπιτικό προϊόν τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο. Αν έχετε λιπαρό δέρμα ή ακμή, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιείτε το πρωί μόλις ξυπνάτε.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το απολεπιστικό προϊόν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος θέλετε να καθαρίσετε, να ενυδατώσετε ή να καταπραΰνετε, όπως σημεία με σπυράκια, έκζεμα, ψωρίαση ή ξηροδερμία.
Δοκιμάστε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *