Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κεφαλονιά και Αχαΐα – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες, Τετάρτη, στην Κεφαλονιά και την Αχαΐα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οριοθετημένο είναι το μέτωπο στον Μαραθώνα.

Έπειτα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σε δασική έκταση στα Δικαστικά Μαραθώνα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ σημειώνεται ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Η εικόνα της φωτιάς στην Κεφαλονιά
Mάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από τα χωριά Ζόλα και Βλαχάτα στην Κεφαλονιά, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι, που έφτασαν τα 9 έως 10 μποφόρ, έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Διαβάστε Επίσης  Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή (27/11) - Τα ωράρια λειτουργίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα, έλαβαν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Διαβάστε Επίσης  Μονεμβασιά, για διακοπές με ρομαντική ατμόσφαιρα

Αργά το βράδυ, ξέσπασε πυρκαγιά και στο χωριό Βλαχάτα, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο και στην Αχαΐα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και το μέτωπο στην Αχαΐα, που ξέσπασε στην περιοχή της Λίμνης Προκοπίου. Στο σημείο επιχείρησαν μέχρι και αργά το βράδυ ισχυρές δυνάμεις.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν σε έκταση με καλαμιές, ενώ στην περιοχή έπεαν ισχυροί άνεμοι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *