Σαρώνει τη χώρα ο «Ξενοφών»: Απαγορευτικό απόπλου και κλειστά σχολεία

Σαρώνει τη χώρα ο «Ξενοφών»: Απαγορευτικό απόπλου και κλειστά σχολεία

Ο «Ξενοφών» σαρώνει τη χώρα δημιουργώντας πολλά προβλήματα, ενώ ορατή είναι και η απειλή του «Ζορμπά», του μεσογειακού κυκλώνα που ενδέχεται να δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή. Πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι πολύ σοβαρά. Οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης  Αναλαμβάνει η Εισαγγελία Διαφθοράς στην Εθνική Τράπεζα

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Στο μεταξύ στο λιμάνι της Αίγινας με τη βοήθεια ρυμουλκού, οδηγήθηκε χθες ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και κοπής του ιστίου του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας.

Διαβάστε Επίσης  Οικογενειακή τραγωδία στο Μενίδι – Σκότωσε την μάνα του και παραδόθηκε στην Αστυνομία

Στο σημείο όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ έσπευσε ρυμουλκό, φορτηγό πλοίο και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *