Δημήτρης Αρβανίτης: «Έχω μάθει να πλάθω χαρακτήρες»

 Δημήτρης Αρβανίτης

«Έχω μάθει να πλάθω χαρακτήρες»

Ο Δημήτρης Αρβανίτης επιστρέφει στη μικρή οθόνη μέσα από τη νέα σειρά του Ant1 με τίτλο «Έγκλημα και πάθος».

Ο ίδιος μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του για το είδος της σειράς αλλά και για τη συνεργασία του με τον Ant1.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον σε αυτό το τηλεοπτικό είδος;

«Υπάρχει κάτι που έχω εξυπηρετήσει πάρα πολύ καιρό, το δραματοποιημένο κομμάτι. Έχω μάθει να πλάθω χαρακτήρες και πολλοί από αυτούς ήταν άνθρωποι που συναντούσα δίπλα μου.

Τώρα κάνω κάτι που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει συνέχεια: παίρνω πραγματικές ιστορίες -πολλές φορές όχι μόνο μία- και αναλύω βαθιά τι συμβαίνει σε αυτούς τους χαρακτήρες που από το πάθος οδεύουν στο έγκλημα.

Διαβάστε Επίσης  Παρθένα Ζωή: Η Ζωή ακούει τις προθέσεις του Άρη σχετικά με τον γάμο της

Αυτή η μετάβαση ενός ανθρώπου από ένα πάθος -κυρίως ερωτικό στον πρώτο κύκλο- προς το έγκλημα, σε κάποιες περιπτώσεις είναι ευθεία και σε κάποιες τεθλασμένη»

Μελετώντας όλα αυτά τι σας έχει εντυπωσιάσει;

«Το ότι πρόκειται για πρόσωπα, όπως λέμε πολλές φορές, υπεράνω υποψίας. Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν προδιάθεση να γίνουν δολοφόνοι.

Αυτό που συναντάς συχνά είναι ότι προδιάθεση δεν υπάρχει, απλώς τα γεγονότα τα ίδια είναι αυτά που βγάζουν τον άνθρωπο από την πραγματικότητα του και του ξυπνάνε το ένστικτο. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες άνθρωποι που είναι πολύ μορφωμένοι ρέπουν πολύ λιγότερο στο έγκλημα από ό,τι αυτοί που δεν είναι»

Διαβάστε Επίσης  Άκης Σακελλαρίου: «Όσο ήμουν σε κώμα δεν έβλεπα όνειρα - Σαν να πέρασαν 10 λεπτά»

Άρα το έγκλημα έχει ταξική προέλευση;

«Όχι, ακριβώς, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι οι πιο μορφωμένοι έχουν μικρότερη συμμετοχή στην εγκληματικότητα. Από την άλλη, το πάθος δεν έχει τοξικότητα και η διαχείριση του οδηγεί στο έγκλημα. Έτσι δημιουργείται η παθογένεια και η του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριο του και να κάνει πράξεις τις οποίες όταν σκεφτεί υστερόχρονα τις περισσότερες φορές μετανιώνει και απορεί αν τις έκανε.

Υπάρχουν παραδείγματα στη σειρά διαφορετικής διαχείρισης, καθώς δεν θα δούμε δύο ίδιες ιστορίες ως προς τη σύνθεση προβλήματος και χαρακτήρων», λέει στο 7 μέρες tv.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *