Το τζιν καμπάνα επιστρέφει

Το τζιν καμπάνα επιστρέφει

Πότε-πότε οι τρέχουσες τάσεις της μόδας περιλαμβάνουν ένα στοιχείο από το παρελθόν που δίνει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η περίπτωση του τζιν καμπάνα, που φοριόταν πολύ τη δεκαετία του 1960.

Θυμάστε όταν το τζιν καμπάνα έγινε ξανά της μόδας στις αρχές της δεκαετίας του 2000; Τώρα είναι και πάλι της μόδας. Εμφανίστηκε ξανά στις επιδείξεις μόδας του φθινοπώρου και του χειμώνα του 2017 με μερικές προσαρμογές.

Έτσι, στις αρχές του 2018, όλες οι βιτρίνες είχαν κούκλες που φορούσαν τζιν καμπάνα. Η ψηλή μέση και τα φαρδιά μπατζάκια παραμένουν τα ίδια. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι λεπτομέρειες των ραφών για να τονίζεται η σιλουέτα.

Το τζιν καμπάνα επιστρέφει

Το τζιν καμπάνα δημιουργήθηκε από τη σχεδιάστρια μόδας Mary Quant τη δεκαετία του 1960. Η συγκεκριμένη σχεδιάστρια έκανε επίσης δημοφιλή τη μίνι φούστα κατά την ίδια δεκαετία, που σηματοδότησε μια ιστορική τάση.

Τη δεκαετία του 1970 όλοι είχαν ένα τζιν καμπάνα στην ντουλάπα τους. Άνδρες και γυναίκες υιοθέτησαν αυτό το στυλ χωρίς να αντισταθούν στην τρέχουσα τάση. Κανένας δεν μπορούσε να αποφύγει το συγκεκριμένο τζιν.

Όσο πιο φαρδιά ήταν τα μπατζάκια του τζιν, τόσο πιο τολμηρό θεωρούνταν το άτομο που το φορούσε. Επίσης, το τζιν καμπάνα αξιοποιούσε πλήρως τα ζωηρά χρώματα και τα ψυχεδελικά σχέδια. Ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα σύμβολο τόλμης και στυλ.

Φυσικά υπήρχαν και μονόχρωμα τζιν καμπάνα. Επίσης φτιάχνονταν και παντελόνια καμπάνα από κοτλέ και όχι μόνο από τζιν.

Αναδείξτε τη σιλουέτα σας
Η ειδική στυλίστρια Martha Gil de Montes των καταστημάτων Macy’s πιστεύει ότι το τζιν καμπάνα αναδεικνύει καλύτερα τη σιλουέτα.

Επίσης το τζιν καμπάνα ταιριάζει πολύ με ενδύματα που έχουν στενά μανίκια (μπλούζες, πουλόβερ, σακάκια και πουκάμισα).

Διαβάστε Επίσης  Το τατουάζ που έκανε η Αθηνά Ωνάση και το μήνυμα που στέλνει [εικόνα]

Χωρίς αμφιβολία το συγκεκριμένο τζιν είναι πολύ πρακτικό και πολύ άνετο. Επειδή είναι ψηλόμεσο, δίνει στυλ και τονίζει τη σιλουέτα.

Επιπλέον, επειδή η καμπάνα ξεκινάει από το γόνατο, το συγκεκριμένο τζιν σάς κάνει να δείχνετε ψηλότερες. Αυτό τονίζεται ακόμα περισσότερο αν φοράτε το τζιν καμπάνα με ψηλά τακούνια. Έτσι τα πόδια σας δείχνουν μακρύτερα.

Για να φορέσετε με επιτυχία το τζιν καμπάνα της δεκαετίας του 1960, πρέπει να καταλάβετε μερικούς βασικούς κανόνες. Έχετε υπόψη σας μερικές από τις παρακάτω συμβουλές!

Αναδείξτε το τζιν καμπάνα

Υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες για να φορέσετε τζιν καμπάνα, που θα σας βοηθήσουν να έχετε αυτοπεποίθηση και πολύ στυλ.

Πρέπει να το φοράτε πάντα με ψηλοτάκουνα παπούτσια.
Πηγαίνει περισσότερο με μπλούζες που έχουν στενά μανίκια.
Κατά προτίμηση τα παπούτσια θα πρέπει να είναι wedge ή πλατφόρμες, για να μην πιάνεται η καμπάνα. Αν δεν θέλετε να φορέσετε ψηλοτάκουνα παπούτσια, τα ρεβέρ του τζιν θα σέρνονται στο έδαφος και δεν θα κινούνται όπως πρέπει.

Τα παπούτσια αποτελούν ένα απαραίτητο αξεσουάρ που δεν πρέπει να υποτιμούμε.
Από την άλλη, το πουκάμισο αποτελεί ένα ένδυμα που προσθέτει πολλούς πόντους για μια ωραία εμφάνιση με τζιν καμπάνα. Πρέπει να έχει στενά μανίκια ώστε το ντύσιμό σας να μη δείχνει υπερβολικό. Τα πουκάμισα με φαρδιά μανίκια, ή με πολύ ύφασμα, απομακρύνουν την προσοχή από το τζιν και δεν δείχνουν ωραία.
Προσαρμόστε το τζιν καμπάνα στο σώμα σας
Οι διαστάσεις του σώματός σας και το ύψος σας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες όταν φοράτε τζιν καμπάνα. Για παράδειγμα, τα τζιν καμπάνα με πολύ φαρδιά μπατζάκια είναι καλύτερα για τις γυναίκες με πιο χοντρά πόδια.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή του τζιν καμπάνα φαρδαίνει ξεκινώντας από τους γοφούς, όχι μόνο από τα γόνατα. Έτσι κάνει τα πόδια να δείχνουν πιο λεπτά και τη σιλουέτα πιο αρμονική.

Διαβάστε Επίσης  cheesecake παγωτό

Από την άλλη πλευρά, το κλασικό στυλ είναι τέλειο αν έχετε πολύ λεπτά πόδια. Μπορείτε να το φοράτε στενό από τους μηρούς μέχρι τα γόνατα με αυτοπεποίθηση και χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τζιν καμπάνα ταιριάζει ιδιαίτερα στις λεπτές, ψηλές γυναίκες.

Για τις γυναίκες που είναι πιο κοντές και πιο γεμάτες, συνιστούμε τζιν καμπάνα χωρίς τσέπες. Οι τσέπες μπροστά και πίσω μπορούν να δημιουργήσουν μια μη ευνοϊκή οπτική εντύπωση που σας κάνει να δείχνετε πιο γεμάτη.

Για τον ίδιο λόγο, οι γυναίκες με μεγάλους γοφούς θα πρέπει να αποφεύγουν τα εμπριμέ παντελόνια και να επιλέγουν σκούρα μονόχρωμα παντελόνια που ταιριάζουν στη σιλουέτα τους.

Κολλητό τζιν και τζιν καμπάνα

Σίγουρα κάποια στιγμή προσπαθήσατε να μεταποιήσετε ένα τζιν καμπάνα για να το κάνετε στενό. Ίσως ακόμα και να πετάξατε το αγαπημένο σας τζιν καμπάνα επειδή δεν ήταν πια της μόδας.

Θα χαρείτε να μάθετε ότι το βασίλειο του κολλητού τζιν έχει τελειώσει και μπορείτε να αναβιώσετε το χίπικο πνεύμα σας.

Τα τελευταία χρόνια τα κολλητά ή τα ίσια τζιν επισκίασαν το τζιν καμπάνα. Μάλιστα, όσοι εξακολουθούσαν να φοράνε τζιν καμπάνα έμοιαζαν παλιομοδίτικοι.

Το τζιν καμπάνα σιγά-σιγά αντικαταστάθηκε. Με τα χρόνια τα μπατζάκια γίνονταν όλο και πιο στενά και όλοι συνήθισαν τα κολλητά τζιν. Η αλήθεια είναι ότι το στυλ κάνει κύκλους.

Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν περιοδικά. Αν και το κολλητό τζιν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κάθε ντουλάπα, το τζιν καμπάνα θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των ανθρώπων -και αυτή τη στιγμή επιστρέφει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *