Βαλλιανάτος: Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί κι όχι για να κλέψει

Βαλλιανάτος: Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί κι όχι για να κλέψει

Τόσο από αυτόπτες μάρτυρες όσο και επίσημα αργότερα από την ΕΛΑΣ έγινε γνωστό πως σκοπός του νεαρού άντρα ήταν να ληστέψει το κατάστημα

«Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δε λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο».

Αυτά είχε πει σε συνέντευξή του το 2017 ο Ζακ Κωστόπουλος ο 33χρονος που εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και που βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να βγει από το κατάστημα που είχε εγκλωβιστεί.

 

Ποιος θα περίμενε ότι ένα χρόνο μετά ο 33χρονος που παρακινούσε τον κόσμο να αντιδράσει σε περίπτωσεις βίας απέναντι σε πολίτες γίνεται ο ίδιος θύμα όταν ο κοσμηματοπώλης αλλά και περίοικοι της Γλάδστωνος του επιτίθενται φέροντας του βαριά χτυπήματα.

Ο 33χρονος πέφτει νεκρός, ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του όταν στη προσπάθειά του να βγει από το κατάστημα τραυματίστηκε θανάσιμα από τη τζαμαρία ή αν κάποιο από τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν θανατηφόρο.

Διαβάστε Επίσης  Μάχη με τις φλόγες στην Κινέτα

Η έκθεση του ιατροδικαστή μάλιστα, ενδεχομένως να αλλάξει και το κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο στον κοσμηματοπώλη ασκείται δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Την ίδια ώρα ερωτηματικά αφήνει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αναφορικά με την απόπειρα ληστείας που φέρεται να επιδίωξε να κάνει ο 33χρονος.

Τόσο από αυτόπτες μάρτυρες όσο και επίσημα αργότερα από την ΕΛΑΣ έγινε γνωστό πως σκοπός του νεαρού άντρα ήταν να ληστέψει το κατάστημα.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με δηλώσεις τους στο protothema.gr υποστηρίζει τα όσα αναφέρει και σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι δηλαδή ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν σε απέναντι καφετέρια με φιλικό του πρόσωπο όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευθεί από καβγά που είχε ξεσπάσει σε παρακείμενη καφετέρια.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο άνθρωπος που βρισκόταν με τον 33χρονο έχει καταθέσει ενώ υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που αποδεικνύουν τους παραπάνω ισχυρισμούς.

«Οποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί “ο επίδοξος ληστής” για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο εικτρά(sic) που θα ντρέπεται που υπάρχει.

Διαβάστε Επίσης  Φονικό κύμα καύσωνα στην Ιαπωνία: 80 νεκροί, 35.000 με θερμοπληξία

O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα.

Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση σου στο Facebook.

Ωστόσο ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σε χθεσινή του ανάρτηση είχε σημειώσει τα εξής: «Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)… Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου».

Τέλος να σημειωθεί πως χθες πραγματοποιήθηκε από το Πολυτεχνείο στην Ομόνοια πορεία διαμαρτυρίας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Κάποιοι μάλιστα έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του κοσμηματοπωλείου. Συγκεκριμένα άγνωστοι έγραψαν την λέξη «δολοφόνε» ενώ στα ρολά έγραψαν «Zackie είμαστε περήφανοι για πάντα» και «Φέρμα στα μαγαζιά, λευτεριά στα αδέρφια μας» και το μήνυμα «Να σκοτώσουμε τα στίγματα, Αγάπη-Παιδεία-Αλληλεγγύη-Αγάπη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *