Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για ρούχα πιο λευκά – είναι καταπληκτικό!

  • Post category:ΣΠΙΤΙ

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για ρούχα πιο λευκά – είναι καταπληκτικό!

Όταν χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα για να πλύνετε τα ρούχα σας, προστατεύετε το περιβάλλον. Τα κοινά απορρυπαντικά είναι γνωστό πως περιέχουν επιθετικά συστατικά τα οποία μπορούν να βλάψουν τον πλανήτη.

Η μαγειρική σόδα μαλακώνει το νερό που χρησιμοποιείται στο πλύσιμο των ρούχων.

Πέραν αυτού, προωθεί και τη δημιουργία πολύ αφρού.
Αυτό βοηθά στην ισορρόπηση των επιπέδων pH του νερού στο πλυντήριο, ώστε τα ρούχα σας να είναι περισσότερο λευκά και πιο καθαρά από ποτέ.
Γνωρίζατε πως η μαγειρική σόδα είναι ένα καταπληκτικό μαλακτικό υφασμάτων; Προσθέστε μισή κούπα στο κύκλο ξεβγάλματος.
Εάν έχετε ρούχα με λεκέδες παρότι μπορεί να είναι δυνατοί, επίμονοι ή να κολλούν, η μαγειρική σόδα μπορεί να είναι εξαιρετική βοήθεια.
Αν πλύνετε με κρύο νερό (αντί ζεστού) κατά τη διάρκεια της πρόπλυσης, τα χρωματιστά σας ρούχα θα δείχνουν πιο έντονα και τα λευκά περισσότερο λευκά.

Κάντε πρόπλυση στα ρούχα σας

Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις αποσμητικές της ιδιότητες, τότε είναι καλή ιδέα να μουλιάσετε τα ρούχα σας σε διάλυμα μαγειρικής σόδας από το προηγούμενο βράδυ.

Διαβάστε Επίσης  Ξεβουλώστε μόνοι το νεροχύτη σας με δύο καθημερινά υλικά της κουζίνας σας

Αυτό θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να εξουδετερωθούν οι άσχημες μυρωδιές στα ρούχα σας. Είναι καταπληκτική επιλογή για πετσέτες και άλλα αντικείμενα που μυρίζουν καπνό τσιγάρου, μούχλα ή ιδρώτα.

Συστατικά
1 κούπα μαγειρική σόδα (200 γραμ.)
4 λίτρα νερό
Τι πρέπει να κάνετε;
Ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε έναν κουβά ή ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε τα ρούχα σας και μουλιάστε τα καλά. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο νερό.
Αφήστε τα ρούχα σας να μουλιάσουν όλο το βράδυ και θα είναι έτοιμα για πλύσιμο την επόμενη μέρα.

Μαγειρική σόδα στο πλυντήριο

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για ρούχα πιο λευκά – είναι καταπληκτικό!

Μπορείτε να προσθέσετε μισή κούπα μαγειρικής σόδας στο πλυντήριο μόλις γεμίσει πλήρως με νερό, ρίξτε τη έτσι ώστε να διαλυθεί αμέσως.
Έπειτα θα συνεχίσετε τον κύκλο πλυσίματος κανονικά.
Εάν πλένετε πολλά ρούχα μαζί τότε μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρη κούπα με μαγειρική σόδα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να βγάλεις γρήγορα και εύκολα το λιωμένο κερί από το πάτωμα ή άλλες επιφάνειες

Το ξύδι είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον συστατικό όσον αφορά στο πλύσιμο. Με την προσθήκη μιας κούπας λευκού ξυδιού, θα βοηθήσετε στη βελτίωση της αποσμητικής δράσης της μαγειρικής σόδας.

Στέγνωμα σε εξωτερικό χώρο
Ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσετε τα ρούχα σας τα οποία προηγουμένως μύριζαν καπνό, μούχλα ή ιδρώτα, είναι να τα κρεμάσετε έξω.

Αφήνοντάς τα να στεγνώσουν στον ήλιο και στον αέρα θα εξουδετερώσετε τυχόν υπολείμματα οσμών.

Μπορείτε να κρεμάσετε τα ρούχα σας έξω ακόμα και σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. Επιλέξτε μονάχα ένα μέρος όπου θα εκτίθενται στον ήλιο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο. Μόλις τελειώσει ο κύκλος στεγνώματος θα ήταν καλή ιδέα να μυρίσετε τα ρούχα σας και ν’ αποφασίσετε αν χρειάζεται τα να πλύνετε ξανά.

Αφήστε μια απάντηση