Το λάθος που κάνουμε να ερωτευόμαστε κάποιον που είναι ήδη σε σχέση

Το λάθος που κάνουμε να ερωτευόμαστε κάποιον που είναι ήδη σε σχέση

Όταν ερωτευόμαστε κάποιον που είναι ήδη σε σχέση, βρισκόμαστε στη μέση μιας εύθραυστης κατάστασης που απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς. Δεν είναι πάντα εφικτό να αποφύγουμε πάντα τα αισθήματά μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, πρέπει να γνωρίζετε τι μπορεί να σας περιμένει.

Μερικές φορές, η αγάπη μας τυφλώνει με τέτοιο τρόπο ώστε κάνουμε λάθη χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε. Η ρομαντική σύνδεση με κάποιον που βρίσκεται ήδη σε κάποια άλλη σχέση είναι ένα από αυτά τα λάθη.

Αυτή η κατάσταση μπορεί και, συχνά, προκαλεί πολύ πόνο.

Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να ανακαλύψουμε μερικά από τα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι που ερωτεύονται κάποιον δεσμευμένο.

Έχει συμβεί ποτέ αυτό σε σας; Γιατί ερωτευόμαστε κάποιον που είναι ήδη σε σχέση;

Περιμένοντας να τελειώσει η προηγούμενη σχέση
Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά όταν αγαπάς κάποιον που βρίσκεται ήδη σε μια σχέση, είναι πιθανόν να ακούσεις από εκείνον κάτι όπως «σκέφτομαι να αφήσω το σύντροφό μου” ή «περιμένω την κατάλληλη στιγμή …”

Πρόκειται για διαβεβαιώσεις που θα κερδίζουν χρόνο. Σας κάνουν να περιμένετε να ξεκινήσετε τη δική σας σχέση με αυτόν που αγαπάτε, αμέσως μόλις λήξει τη σχέση στην οποία βρίσκεται τώρα.

Εάν, όμως, σας έχει διευκρινίσει, ρητά και με σαφήνεια, πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον τωρινό του σύντροφο, δεν έχει νόημα να περιμένετε τίποτα άλλο. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε αν θα αποδεχτείτε να είστε το «άλλο” πρόσωπο ή θα τερματίσετε τη σχέση.

Διαβάστε Επίσης  Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό;

Η πρώτη κατάσταση είναι πιο συχνή. Να γνωρίζετε, όμως, πως αν η κατάσταση δεν αλλάξει μετά από μερικούς μήνες, όλη σας η αναμονή θα αποδειχτεί πιθανώς μάταιη.

Μερικοί άνθρωποι περιμένουν χρόνια για εκείνον που αγαπούν, δίνοντάς του πολύ χρόνο για να τελειώσει τη σχέση του. Δεδομένου του χρόνου που έχει περάσει, ωστόσο, είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί – ανεξάρτητα από το πόσο έντονα σας ορκίζονται ότι κάποτε θα το κάνουν.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να αποφύγετε την παγίδα της αναμονής. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν σας ψιθυρίζει όλα εκείνα τα ωραία λόγια που θέλετε να ακούσετε τόσο πολύ.

Δοκιμάζοντας τη χειραγώγηση

Μερικές φορές, όταν αγαπάμε κάποιον που είναι ήδη σε σχέση, ίσως ασυνείδητα προσπαθούμε να τον πληγώσουμε.
Με ποιον τρόπο;

Ίσως η αγάπη σας για αυτό το άτομο και η επιθυμία σας να διαλύσετε τη σχέση του είναι τόσο έντονες που αρχίζετε να τους γεμίζετε ενοχές για το σύντροφό τους. Μπορεί, για παράδειγμα, να του πείτε «Αν το κάνει αυτό, δεν σε αγαπά πια” ή «Σε χρησιμοποιεί” ή «Ίσως να βλέπει ήδη κάποιον άλλο”. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτελούν παραδείγματα χειραγώγησης.

Ενδόμυχα δεν τους επιτρέπετε να λαμβάνουν αποφάσεις μόνοι τους. Περαιτέρω, γεμίζετε το μυαλό τους με πράγματα που θα προκαλέσουν δυσπιστία ακόμη και καβγάδες μεταξύ σας.

Αυτό δεν έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά τεράστια ζημιά. Δεν είστε ειλικρινείς και δεν δίνετε στο άλλο άτομο την ευκαιρία να σας αγαπάει ελεύθερα.

Διαβάστε Επίσης  Ποιες σχέσεις πετυχαίνουν πάντα;

Πιστεύοντας πως ο ερωτικός σας σύντροφος θα παραμείνει πιστός

Αυτό είναι ένα από τα λάθη που θέλουμε να υπογραμμίσουμε περισσότερο. Φανταστείτε ότι το πρόσωπο που αγαπάτε τερματίζει την προηγούμενη σχέση του. Πραγματικά περιμένετε να μείνει πιστός σε εσάς;
Μπορεί και να είναι, αλλά να θυμάστε ότι έχει υπάρξει ήδη άπιστος με τον προηγούμενο σύντροφό του. Έχουν ήδη δείξει έλλειψη σεβασμού για μια σχέση.

Γνωρίζετε τι είδους αξίες έχει το άτομο που έχετε ερωτευτεί; Περιμένετε να ενεργήσει διαφορετικά μαζί σας, μόνο και μόνο επειδή είστε εσείς;

Να είστε πολύ προσεκτικοί με τις προσδοκίες που έχετε απέναντι σε έναν σύντροφο που είχε ήδη σχέση στην αρχή της δικής σας.

Αν δεν ήταν πιστός στο παλιό του σύντροφο, γιατί θα έπρεπε να είναι πιστός σε εσάς;

Η συναισθηματική σύνδεση με κάποιον που έχει ήδη σύντροφο είναι μια ευαίσθητη κατάσταση που μπορεί να σας φθείρει, εάν περιμένετε έναν χωρισμό που τελικά δεν έρθει ποτέ. Μπορεί να αποδειχτεί μια ολέθρια επιλογή, καταστρέφοντας μια υφιστάμενη σχέση. Μπορεί, ωστόσο, να πληγώσει ακόμα και εσάς τους ίδιους, ακόμα και αν τελικά νομιμοποιήσετε τη σχέση σας, αλλά ο σύντροφός σας αποδειχτεί ξανά άπιστος, με «θύμα” αυτή τη φορά εσάς.

Μάθατε γιατί ερωτευόμαστε κάποιον που είναι ήδη σε σχέση! Τι πιστεύετε ότι θα κάνατε αν ερωτευόσασταν κάποιον που έχει ήδη σύντροφο;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *