Μάθετε να αναγνωρίζετε εκείνους που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών

Μάθετε να αναγνωρίζετε εκείνους που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών

Γνωρίζετε τα σημάδια της κακοποίησης παιδιών;

Μάθετε πώς να τα αναγνωρίζετε και πώς να προλάβετε την περαιτέρω κακοποίηση στο παρακάτω άρθρο.

Το να μπορείτε να αναγνωρίσετε εκείνους που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών είναι μια θεμελιώδης δεξιότητα στον σημερινό κόσμο.

Ωστόσο μπορεί να είναι δύσκολο, επειδή πρόκειται για ανθρώπους που κερδίζουν την εμπιστοσύνη των παιδιών που κακοποιούν.

Οι άνθρωποι που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών δεν έχουν κάποια ξεχωριστά σωματικά χαρακτηριστικά, μπορεί να ανήκουν σε οποιαδήποτε φυλή ή θρησκεία και να είναι άνδρες ή γυναίκες.

 

1. Γίνονται φίλοι της οικογένειας

Οι άνθρωποι που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν δεσμό με την οικογένεια και να κάνουν τα μέλη της να τους συμπαθήσουν: είναι πολύ κοινωνικοί, φροντίζουν τα παιδιά, τα πηγαίνουν στο πάρκο, για ψώνια… Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια στενή φιλία με τα παιδιά και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

2. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών δεν είναι ξένοι στα παιδιά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, το 30% των παιδιών που κακοποιήθηκαν ήταν θύματα κάποιου συγγενή, το 60% κάποιου ενήλικα που γνώριζαν και το 10% κάποιου ξένου σε αυτά ατόμου.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί χτυπάει συνέχεια το παιδί μου;

3. Χαρακτηριστικά των ανθρώπων που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών

Γενικά είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί κακοποίηση στο παρελθόν, είτε σωματική είτε σεξουαλική. Μερικοί από αυτούς πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές ή διαταραχές προσωπικότητας.

4. Ασκούν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά

Οι άνθρωποι αυτοί περνούν ώρες με τα παιδιά ως προπονητές, μπέιμπι-σίτερ και δάσκαλοι. Υποστηρίζουν ότι αγαπούν τα παιδιά, ότι τα παιδιά είναι η ζωή τους.

 

5. Χρησιμοποιούν εξυπνάδα και πονηριά

Χρησιμοποιούν κόλπα, δραστηριότητες και παιχνίδια για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών. Οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν πώς να κρατούν μυστικά για να τα κάνουν πηγή εξουσίας. Τα παιχνίδια έχουν σεξουαλικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν έκφραση στοργής, φιλιά, ανεπιθύμητα αγγίγματα, έκθεση των παιδιών σε πορνογραφικό υλικό, εκβιασμό και δωροδοκία, αλλά όλα με τόση αγάπη που μπερδεύουν και απομονώνουν το παιδί.

Μερικά ακόμα γνωρίσματα των ανθρώπων που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών

Κρατούν παιχνίδια, βιβλία και ρούχα των παιδιών

Και ίσως να μην εστιάζουν μονάχα σε ένα παιδί. Αρκετά παιδιά μπορεί να έχουν τραβήξει την προσοχή τους και να κακοποιούνται από αυτούς.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να κρατήσετε το παιδί σας μακριά απο τις ιώσεις

Δεν αισθάνονται ενοχές για αυτό που κάνουν

Ένα κοινωνιοπαθές άτομο δεν αισθάνεται ενσυναίσθηση για τους άλλους ούτε μετανιώνει για τις πράξεις του.

Θεωρούν το θύμα ως αντικείμενο

Μερικοί λένε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουν τον πόνο που οι ίδιοι αισθάνθηκαν ως παιδιά.

Γενικά, οι άνθρωποι που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών βίωσαν οι ίδιοι κακοποίηση ή κακομεταχείριση ως παιδιά

Οι μη φυσιολογικές και βίαιες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε διαταραχές προσωπικότητας.

Συμβουλές για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης

Μην αφήνετε το παιδί σας μόνο

 

Στον δρόμο, στο πάρκο, στο γήπεδο, στην πισίνα, στις σχολικές τάξεις, στο γυμναστήριο. Να αναζητάτε τους δασκάλους. Να γνωρίζετε πότε τα παιδιά φεύγουν και πότε επιστρέφουν και να τα συνοδεύετε.

Μιλήστε τους για τους κινδύνους

Εξηγήστε τα όρια που πρέπει να τηρούν, ότι κανένας, ούτε καν οι συγγενείς, δεν πρέπει να αγγίζουν ορισμένα σημεία του σώματός τους, ότι κανένας ενήλικας δεν πρέπει να τους ζητάει να κάνουν κάτι χωρίς να το λέει στους γονείς τους και ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι λάθος.

Αφήστε μια απάντηση