Αμυγδαλέλαιο: 3 πολύτιμες χρήσεις του για το μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα νύχια σου

Αμυγδαλέλαιο: 3 πολύτιμες χρήσεις του για το μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα νύχια σου

Δεν είναι μόνο οι κρέμες και τα καλλυντικά, είναι και τα φυσικά έλαια που μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια και πιο οικονομική λύση σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τη beauty ρουτίνα μας. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας; Το αμυγδαλέλαιο. Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και με ανάλαφρη υφή, το αμυγδαλέλαιο απλώνεται και απορροφάται πολύ εύκολα από την επιδερμίδα, αναζωογονώντας την, ενώ παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαλλιά.

Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Παρακάτω θα βρεις 3 ανέξοδους και πολύ χρήσιμους τρόπους.

Στο μακιγιάζ

Διαβάστε Επίσης  Πώς να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας ανέπαφο

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως lip balm (αναμειγνύοντάς το με λίγη βιταμίνη Ε) προκειμένου να ενυδατώσεις τα χείλη σου. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείς την τέλεια βάση για να μένει σταθερό το κραγιόν σου χωρίς να έχεις το φόβο ότι θα ξεραθούν τα χείλη σου και θα δημιουργηθούν μικρές αντιαισθητικές γραμμές.

Στα μαλλιά

Αν αισθάνεσαι πως τα μαλλιά σου έχουν χάσει τη λάμψη τους ή έχεις έντονη ξηροδερμία στο τριχωτό του κεφαλιού σου, δεν έχεις παρά να απλώσεις το αμυγδαλέλαιο ως μάσκα. Άπλωσέ το από τις ρίζες έως τις άκρες και τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα σκουφάκι ή πετσέτα. Στο τέλος, λούσου με δροσερό νερό και εφάρμοσε το σαμπουάν και το conditioner ως συνήθως.

Διαβάστε Επίσης  Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τις ραγάδες!

Στα νύχια

Η τέλεια εναλλακτική λύση για να ενυδατώσεις τα πετσάκια και τις παρανυχίδες, κάνοντας παράλληλα τα νύχια σου πιο δυνατά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μία μικρή ποσότητα με μία μπατονέτα ή ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι γύρω από τα νύχια σου κάνοντας παράλληλα απαλό μασάζ που θα ενυδατώσει την περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *