ΔΝΤ: Μήνυμα προς τις αγορές η περικοπή των συντάξεων

ΔΝΤ: Μήνυμα προς τις αγορές η περικοπή των συντάξεων

Τη θέση ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει ένα φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθαρίζοντας πως οι θέσεις που έχει διατυπώσει το ΔΝΤ από το καλοκαίρι για το ζήτημα των συντάξεων δεν έχουν αλλάξει.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ ο Ράις ανέφερε πως κατά τις συζητήσεις που είχε με τις ελληνικές Αρχές το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας των Ευρωπαίων, εξετάσθηκαν ο προϋπολογισμός του 2018, ο προϋπολογισμός του 2019 και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε Επίσης  Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Ήταν μια επίσκεψη που αποσκοπούσε στο να ενημερωθούμε για τα νεώτερα δημοσιονομικά στοιχεία» είπε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ξεκαθαρίζοντας πως η αξιολόγηση αφορούσε στην μεταπρογραμματική επιτήρηση της ευρωζώνης και όχι του ΔΝΤ.

Για τα ευρήματα της αποστολής είπε πως διαπιστώθηκε πως «η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο» και ξεκαθάρισε πως η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα εκδοθεί στις αρχές του 2019.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων ο Ράις απάντησε με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα στείλει ένα καθαρό σήμα ότι η Ελλάδα παραμένει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε.

Διαβάστε Επίσης  Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μέχρι 25.000 ευρώ – Αναλυτικά οι κατηγορίες

Αλλά δεν στάθηκε μόνον σε αυτό. Αποσαφήνισε εμφατικά πως η περικοπή των συντάξεων είναι διαρθρωτικό μέτρο για το ΔΝΤ. Όπως σημείωσε με έμφαση, ένα φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα προϋποθέτει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να μετακινηθεί προς μία πιο φιλική προς την ανάπτυξη και πιο κοινωνικά δίκαιη, δημοσιονομική πολιτική. Σε αυτό θα συνέδραμε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση διότι απελευθερώνει δημοσιονομικό χώρο», είπε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *