Τα φρούτα στην εγκυμοσύνη κάνουν καλό στο μυαλό των παιδιών

Τα φρούτα στην εγκυμοσύνη κάνουν καλό στο μυαλό των παιδιών
Τα φρούτα στην εγκυμοσύνη κάνουν καλό στο μυαλό των παιδιών

 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, οι μανούλες που τρώνε αρκετά φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, γεννούν εξυπνότερα παιδιά.

Στην έρευνα που διεξηγαγε το “University of Alberta” και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “EBioMedicine” πήραν μέρος 688 παιδιά και οι μητέρες τους.

Αρχικά, οι μητέρες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διατροφή που ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και ειδικότερα για την κατανάλωση φρούτων και φυσικών χυμών.

Διαβάστε Επίσης  Τελικά, επιτρέπεται το τσάι στην εγκυμοσύνη;

Έπειτα τα παιδιά, όταν έφτασαν στην ηλικία του ενός έτους, πήραν μέρος σε διάφορα τεστ στα οποία εξετάστηκε η πνευματική τους ανάπτυξη, η μνήμη τους, η ικανότητα προσοχής, κλπ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα παιδιά οι μαμάδες των οποίων έτρωγαν ικανοποιητική ποσότητα φρούτων όταν ήταν έγκυες, είχαν καλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα είχαν IQ 6-7 μονάδες υψηλότερο σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες δεν έτρωγαν φρούτα.

Διαβάστε Επίσης  Στην τελική ευθεία για τον τοκετό

Οι υπεύθυνοι της έρευνας ωστόσο υποστηρίζουν ότι οι έγκυες δεν πρέπει να το παρακάνουν και να τρώνε μόνο φρούτα, πιστεύοντας ότι έτσι θα γεννήσουν εξυπνότερα παιδιά, αλλά να ακολουθούν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή στην oποία θα περιλαμβάνονται όλες οι ομάδες τροφών, άρα και τα φρούτα.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση