Η αποχή από το μακιγιάζ θα βελτιώσει το δέρμα σου;

Η αποχή από το μακιγιάζ θα βελτιώσει το δέρμα σου;
Η τελευταία τάση στο μακιγιάζ λέγεται detoxing. Γνωστή και ως 5:2 skin diet – από την δίαιτα των δύο ημερών που συνιστά νηστεία για δύο ημέρες την εβδομάδα – σου προτείνει να μένεις χωρίς makeup για 48 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεις στο πρόσωπό σου να αναπνέει και να φαίνεται νεώτερο.

Κατά πόσον όμως ισχύει κάτι τέτοιο; «Κάνοντας ένα διάλειμμα βοηθάς την επιδερμίδα να ανακτήσει τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της», λέει η Karen Hammerman, κοσμητική δερματολόγος στο Vanguard Dermatology της Νέας Υόρκης, αλλά εξηγεί ότι η αποχή των δύο ημερών δεν είναι απαραίτητη. Ο σωστός καθαρισμός και η καλή ενυδάτωση είναι τα μόνα που χρειάζεσαι. Έτσι απομακρύνεις τους ρύπους και το μακιγιάζ, ενώ βοηθάς στην ανάπλαση της επιδερμίδας σου, ειδικά τις βραδινές ώρες του ύπνου που τα κύτταρα ανανεώνονται και «επιδιορθώνουν» τυχόν ατέλειες.

Διαβάστε Επίσης  Τέλεια επιδερμίδα με... κρέμα γάλακτος



Είτε θέλεις να κάνεις detoxing για 48 ώρες είτε όχι, δεν έχει σημασία, όσο φροντίζεις να μην επιβαρύνεσαι με καλλυντικά που ερεθίζουν το δέρμα, όπως αυτά που περιέχουν φορμαλδεϋδη, DM υδαντοϊνη, φθαλικές ενώσεις και οξυβενζόνη και βεβαίως δεν βγαίνεις ποτέ, δίχως αντηλιακό.

Συμπέρασμα: Εκείνο που μετράει δεν είναι η αποχή, αλλά ο συνδυασμός καθαρισμού – ενυδάτωσης, ο οποίος ανοίγει τους πόρους και διευκολύνει την επιδερμίδα να αναπνέει. Ένα λείο και αψεγάδιαστο πρόσωπο είναι πάντα πιο λαμπερό και σίγουρα πιο υγιές.

Διαβάστε Επίσης  Τα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση του προσώπου μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *