Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας – Τι ισχύει για τις μητέρες ανηλίκων

Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας - Τι ισχύει για τις μητέρες ανηλίκων

Τα όρια ηλικίας στις συντάξεις αφήνουν πολλά «παράθυρα» για συνταξιοδότηση πολύ πριν τα 67. Είναι χιλιάδες οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.

Τα όρια ηλικίας για τις συντάξεις διαφέρουν και σημαντικό ρόλο παίζουν τα παιδιά, ο χρόνος πρόσληψης, μαζί με την ηλικία.

Με τα νέα όρια ηλικίας, γυναίκες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από τα 55. Η βασική προϋπόθεση είναι να είχαν έναρξη ασφάλισης πριν από το 1993, ανήλικο παιδί το 2010, το 2011 ή το 2012 και 18,3 ή 25 έτη ασφάλισης ανάλογα με το Ταμείο τους.

Διαβάστε Επίσης  Το γράμμα Ε: Το πιο γρήγορο τεστ προσωπικότητας που έχει γίνει viral

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, όσες είχαν κλείσει τις ηλικίες των 50, 52 και 55 ετών πριν από τις 19/8/2015 αποχωρούν οποτεδήποτε ανεπηρέαστες από την αύξηση των ορίων ηλικίας που αρχίζει να «τρέχει» για όσες κλείνουν τα 50, 52 και 55 μετά τις 19/8/2015.

Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» δημοσιεύει σήμερα όλες τις χρηστικές πληροφορίες και τις παγίδες του νόμου που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι γυναίκες ώστε να ξέρουν πότε και πώς κλειδώνουν την έξοδο στη σύνταξη ανάλογα με την ηλικία τους, το Ταμείο τους και τα χρόνια ασφάλισης που έχουν έως το 2012 και κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Διαβάστε Επίσης  Τυροπιτάκια με φαρίνα ολικής άλεσης

Σύνταξη μητέρων (ασφάλιση πριν από το 1993)

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *