«Άνω τους 1 δισ. το κοινωνικό κόστος των θαλασσοδανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» (βίντεο)

καθηγητής Τραπεζικής Οικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματογνώμονας της οικονομικής εισαγγελίας

Στοιχεία που «καίνε» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προκύπτουν από την πραγματογνωμοσύνη που παραδόθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς αναφορικά με τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όφειλαν το 2016 το 96,2% των δανείων των κομμάτων με το κοινωνικό κόστος των «συναναστροφών» τους με τις τράπεζες να εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ!

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όφειλαν το 2016 το 96,2% των δανείων των κομμάτων

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Τραπεζικής Οικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματογνώμονας της οικονομικής εισαγγελίας επί της υπόθεσης των «θαλασσοδανείων» των πολιτικών κομμάτων, διευκρίνισε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όφειλαν το 2016 το 96,2% των δανείων των κομμάτων. «Το κοινωνικό κόστος τείνει να ξεπεράσει το 1 δις. ευρώ.», είπε ο καθηγητής Τραπεζικής Οικονομικής.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν απέχεις από το σεξ

Αναλυτικά είπε ότι «στις 31/12/16 το ΠΑΣΟΚ χρωστούσε 199,7 εκατ. ευρώ ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί στο 45,4% των συνολικών οφειλών των κομμάτων στο τραπεζικό σύστημα. Την ίδια ημερομηνία η ΝΔ όφειλε 223,3 εκατ. , δηλαδή ποσοστό 50,8%. Κατά συνέπεια τα δύο κόμματα που είχαν εισπράξει και τη μερίδα του λέοντος και από την κρατική επιχορήγηση αλλά κι από το τραπεζικό σύστημα εκφράζουν ένα ποσοστό 96,2%».

Ο πραγματογνώμονας της οικονομικής εισαγγελίας ξεκαθάρισε επίσης ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποπληρώνουν κανονικά τα δάνεια τους, που είναι σαφώς πολύ μικρά σε σχέση με τα δυσθεώρητα ποσά που έχουν λάβει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει κι έχει γραφτεί σαφώς και στα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης, το μεν ΚΚΕ στις 31/12/16 οφείλει 8,5 εκατ. ευρώ , με το δάνειο του να είναι πλήρως ενήμερο, καθώς επίσης κι ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημερομηνία οφείλει 8,2 εκατ. ευρώ με την αποπληρωμή του δανείου του να γίνεται κανονικά επίσης», είπε συγκεκριμένα ο κ. Γεράσιμος Σαπουτζόγλου.

Διαβάστε Επίσης  Τελικά η μπύρα κάνει κοιλιά ή όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *