Αμερικανική βάση στην Κάρπαθο – Προσγειώνονται τα F22 στην Ελλάδα μαζί με Patriot

Αμερικανική βάση στην Κάρπαθο

Οι Αμερικανοί αδειάζουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και ετοιμάζονται για πολεμική εγκατάσταση μαμούθ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο. Εάν καταλήξουν οι συζητήσεις στο νησί θα σταθμεύσουν τα πιο άρτια πολεμικά αεροσκάφη, τα F-22 Raptor αλλά και θα εγκατασταθεί και πυραυλική προστασία με συστοιχίες Patriot!

Τις συζητήσεις χειρίζονται αποκλειστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Το θέμα της Καρπάθου θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στην επικείμενη επίσκεψη στις ΗΠΑ του κ. Καμμένου, στην συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις.

Διαβάστε Επίσης  Μια περίεργη υπόθεση: Άνδρας με καμπαρντίνα στήνει καρτέρι έξω από σχολεία εδώ και 20 χρόνια

Ήδη έχει κλείσει η συμφωνία για το αεροδρόμιο της Λάρισας, εκεί όπου βρίσκονται οι «θεριστές», τα αμερικανικά Drones MQ-9 Reaper. Στον Βόλο θα μετασταθμεύσουν αμερικανικά F-35. Στην Ανδραβίδα θα βρίσκονται F-16, και στην Σούδα ήδη φιλοξενούνται F-15.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *