Πώς να παίξετε με το μικρό σας όταν είστε κουρασμένη

Πώς να παίξετε με το μικρό σας όταν είστε κουρασμένη

Μετά από μια δύσκολη και απαιτητική μέρα στη δουλειά, γυρίζετε στο σπίτι εξουθενωμένη και ενώ το μόνο που θέλετε είναι να ξεκουραστείτε, το μικρό σας θέλει-και με το δίκιο του-να παίξετε μαζί.

Ας δούμε μερικά έξυπνα κόλπα ώστε και εκείνο να είναι χαρούμενο «παίζοντας» μαζί σας, αλλά και εσείς να ξεκλέψετε λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Γιατρός και ασθενής: Ξαπλώστε στον καναπέ σας, προσποιηθείτε ότι είστε άρρωστη και αφήστε το μικρό γιατρό να σας εξετάσει, να σας βάλει θερμόμετρο ή να σας δώσει φάρμακα. Όσο πιο άρρωστος είναι ο ασθενής, τόσο περισσότερη ώρα μένει ξαπλωμένος!

Διαβάστε Επίσης  Όταν το παιδί δεν θέλει να ζωγραφίζει

Εστιατόριο: Εσείς φυσικά θα είστε ο πελάτης, που απλά θα καθίσει σε μια καρέκλα και θα δώσει την παραγγελία. Ιδιοκτήτης του εστιατορίου, μετρ, μάγειρας, σερβιτόρος κλπ θα είναι το παιδί. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε μενού τριών πιάτων!

Διάβασμα: Αντί να διαβάσετε εσείς στο παιδί, διαλέξτε ένα βιβλίο με ωραίες μεγάλες εικόνες και ζητήστε του να σας «διαβάσει» εκείνο, περιγράφοντας απλά αυτά που βλέπει. Φροντίστε μόνο μη σας πάρει ο ύπνος!

Σαλόνι αισθητικής: Πάλι το μόνο που χρειάζεται είναι να καθίσετε στον καναπέ και να αφήσετε το παιδί σας να σας χτενίσει τα μαλλιά ή να κάνει πως σας βάφει τα νύχια κλπ. Μάλλον αν έχετε κοριτσάκι, αυτό το παιχνίδι θα έχει περισσότερη επιτυχία!

Διαβάστε Επίσης  Μην πιέζετε τα παιδιά να ζητήσουν συγγνώμη

Δείτε μια ταινία μαζί: Πάρτε το παιδί σας αγκαλίτσα και δείτε μαζί μια αγαπημένη του ταινία. Μη νιώθετε ενοχές, όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή φτάνουν στα όρια των αντοχών τους. Αύριο θα είναι μια άλλη, ίσως πιο ξεκούραστη, μέρα!

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *