Βαγγέλης Γιακουμάκης: Έφτασε η ώρα της αλήθειας…

Βαγγέλης Γιακουμάκης

Δικαστική εξέλιξη που ανατρέπει τα πάντα στο θρίλερ με τον άτυχο σπουδαστή

 

Νέα τροπή παίρνει η διερεύνηση του θρίλερ με τον θάνατο του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2015, όταν το πτώμα του βρέθηκε αποσυντεθειμένο, έπειτα από 37 μέρες εξαφάνισης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Espresso», τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει διαχωρισμός των κατηγοριών, δηλαδή των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα.

Η υπόθεση άρχισε τότε σαν μια συνηθισμένη περίπτωση εξαφάνισης, για να ακολουθήσει ένα ντόμινο απίστευτων αποκαλύψεων για άγριο bullying και καψώνια από μια ομάδα επτά «σκληρών» Κρητικών συμφοιτητών του άτυχου 20χρονου, που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων εις βάρος του.

Τριάμισι χρόνια μετά κι ενώ έχει γίνει ήδη μία δίκη για παραβάσεις καθήκοντος, η υπόθεση επανέρχεται με νέες εξελίξεις, που αναμένεται να οδηγήσουν στον άμεσο προσδιορισμό της κύριας δίκης.

Στο εδώλιο θα καθίσει η παρέα των Κρητικών σπουδαστών, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει σχεδόν από την πρώτη στιγμή ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, ως δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Αυτή τη στιγμή, οι επτά νεαροί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ’ εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε Επίσης  Νεφώσεις και πιθανότητα βροχής

Η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας παραμένει ως σήμερα in rem, δηλαδή δεν έχει προσωποποιηθεί.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει με τον διαχωρισμό των κατηγοριών, κάτι που σημαίνει ότι οι νεαροί θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο πλημμελειοδικείο και σύντομα θα οριστεί ημερομηνία της δίκης, την οποία τόσα χρόνια περιμένουν με στωικότητα και αξιοπρέπεια οι χαροκαμένοι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το θρίλερ με τραγικό πρωταγωνιστή το παλικάρι από το Σελί Ρεθύμνου, που έμελλε να γίνει σύμβολο κατά της ενδοσχολικής βίας, άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και έγινε αφετηρία να ξεδιπλωθούν απίστευτες αποκαλύψεις για όσα φρικτά γίνονταν μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ηταν Παρασκευή και ο 20χρονος έφυγε από το δωμάτιό του στην εστία, δίχως να πάρει πορτοφόλι και κινητό. Από τότε και για 37 ολόκληρες μέρες η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την υπόθεση που έμελλε να συνταράξει την κοινή γνώμη.

Το όνομα του Βαγγέλη και το πρόσωπό του φιγουράριζαν παντού, με αποτέλεσμα άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμη κι αυτοί που δεν τον γνώριζαν προσωπικά, να ψάχνουν μαζί με τις Αρχές για να βρουν τα ίχνη του.

Διαβάστε Επίσης  Συγκινεί ο Γιώργος Δασκαλάκης στη μάχη με τον καρκίνο: “Μάζεψα τις δυνάμεις μου να προσκυνήσω τον Ταξιάρχη μας”

Δυστυχώς, νωρίς το πρωί της 15ης Μαρτίου του 2015 ένα ζευγάρι τηλεφώνησε αναστατωμένο στην Αμεση Δράση για να πει πως είχε βρει ένα πτώμα μέσα σε ένα λασπωμένο χωράφι με βάτα, δίπλα στον χωματόδρομο που οδηγούσε στη λίμνη Παμβώτιδα.

Η σορός του Βαγγέλη βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, 500 μέτρα από την όχθη της λίμνης. Φορούσε ένα φούτερ με κουκούλα και τη χαρακτηριστική στάμπα ITALIA, ενώ το σώμα και κυρίως το πρόσωπό του είχαν παραμορφωθεί από τις επιθέσεις ζώων που είχε δεχτεί όλον αυτόν τον καιρό το πτώμα του.

Στην τελευταία κατοικία του, στο Σελί, όπου ζουν περίπου 100 κάτοικοι, συνόδεψαν τον αδικοχαμένο σπουδαστή περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι!

Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ούτε τον Βαγγέλη ούτε την οικογένειά του, ωστόσο ένιωθαν τον 20χρονο με το ευγενικό πρόσωπο σαν δικό τους παιδί. Η θλιβερή τελετή της κηδείας έμοιαζε με βουβή διαδήλωση από πλήθη που ζητούσαν απαντήσεις, τις οποίες έως σήμερα δεν έχουν πάρει.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *