Η πίστη έσωσε οικογένεια

Η πίστη έσωσε οικογένεια

 

Η έκρηξη που ισοπέδωσε το σπίτι στα Ιωάννινα σημειώθηκε την ώρα που είχαν πάει στην εκκλησία! Σοβαρά τραυματισμένος 66χρονος συγγενής τους

Από την
Εύα Παπαδάτου

Χάρη στην πίστη της γλίτωσε τα χειρότερα μια οικογένεια στα Ιωάννινα, η οποία βρισκόταν στην εκκλησία για την κυριακάτικη λειτουργία, όταν εξερράγη φιάλη υγραερίου στο σπίτι της, μεγάλο μέρος του οποίου ισοπεδώθηκε!

Ομως, δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός ένας φιλοξενούμενός της που είχε μείνει στο σπίτι για να ξεκουραστεί.

Λίγα λεπτά μετά τις 10 χθες το πρωί η δυνατή έκρηξη στη μονοκατοικία, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ολυμπιάδος και Μοσχοπόλεως, συγκλόνισε τη γειτονιά. Εντρομοι οι περίοικοι βγήκαν στους δρόμους και στα μπαλκόνια τους για να δουν τι είχε συμβεί, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο μισογκρεμισμένο σπίτι 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δυνάμεις της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, ο οποίος βοήθησε στις έρευνες που ακολούθησαν στα συντρίμμια.

Διαβάστε Επίσης  ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΤΑ: .Δείτε τι θα συμβεί στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας.

Μέσα στα χαλάσματα εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος ένας 66χρονος ομογενής από τη Γερμανία, ο οποίος είχε επισκεφτεί την οικογένεια, και έφερε εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα και βαρύτατες κακώσεις στον θώρακα.

Ο άτυχος άνδρας, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα και φιλοξενούνταν από τους συγγενείς του, τους οποίους για κακή του τύχη δεν ακολούθησε στην εκκλησία.

Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Διαβάστε Επίσης  Τραγωδία με ηλικιωμένο: Αυτοκτόνησε πέφτοντας στην θάλασσα – Τι έγραφε το σημείωμα που άφησε

Οι έρευνες στο γκρεμισμένο σπίτι συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εγκλωβισμένων, καθώς οι συγγενείς και οι γείτονες είχαν υποστεί ισχυρό σοκ και αδυνατούσαν να δώσουν ακριβείς πληροφορίες.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Αστυνομίας, ο οποίος έψαχνε στα χαλάσματα για να ανιχνεύσει εκρηκτικές ύλες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αποκλείεται το ενδεχόμενο να εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, καθώς προκύπτει ότι η έκρηξη προήλθε από φιάλη υγραερίου που υπήρχε στο εσωτερικό του σπιτιού.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *