Τσίπρας: Εκλογές στην ώρα τους, εκτός εάν…!

Τσίπρας: Εκλογές στην ώρα τους, εκτός εάν…!

Σε όλα τα τρέχοντα πολιτικά θέματα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» με αφορμή την 83η ΔΕΘ.

«Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες» ήταν η απάντηση του στο ερώτημα «πότε θα πάμε στις κάλπες» αν και τόνισε ότι ο σχεδιασμός του είναι για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη οικονομική πορεία της χώρας, παρά τη διαφωνία του με την συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας ωστόσο ότι «παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων. Ορισμένες φορές περνάει τα συμφωνηθέντα πλαίσια. Επισημαίνουμε διαρκώς ότι όσα λέμε πρέπει να βρίσκονται στα όρια της συμφωνίας».

Σχετικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός είπε ότι «Η ΝΔ του Κυριάκου και του Αδωνι δεν έχει σχέση με ό,τι παραδοσιακά εκπροσωπούσε η παράταξη» και έκανε λόγο για «ακροδεξιά ρητορική» και «πολιτική Πινοσέτ».

Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψη του, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Έκανε λόγο για ακροδεξιά στοιχεία, τόνισε ότι η συμφωνία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα:  «Σημαντική η συμφωνία των Πρεσπών, θα δώσει ώθηση στη Θεσσαλονίκη». Ωστόσο είπε ότι «παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων. Ορισμένες φορές περνάει τα συμφωνηθέντα πλαίσια.Επισημαίνουμε διαρκώς ότι όσα λέμε πρέπει να βρίσκονται στα όρια της συμφωνίας».

Σε ερώτηση τη θέση των ΑΝΕΛ: Εκτιμώ τη θέση & στάση του Π.Καμμένου, αν και διαφωνώ απόλυτα μαζί του. Εντούτοις είναι προφανές ότι η λύση που θέλει ο Π.Καμμένος δεν θα ήταν ποτέ εφικτή, με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς, όσο κι αν όλοι τη θέλαμε. Επειδή τον γνωρίζω και έχουμε πολύ καλή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την ανάκαμψη της οικονομίας και την πορεία της χώρας.

«Θα ήταν μια πρωτοφανής ιστορικά εξέλιξη να καλείται μια χώρα να κάνει δημοψήφισμα για το πώς θα ονομαστεί μια γειτονική χώρα και θα αλλάξει το σύνταγμά της», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Εξήγησε ότι οι γείτονές μας ορθώς κάνουν δημοψήφισμα γιατί η συμφωνία τους αναγκάζει να αλλάξουν το όνομά τους και το σύνταγμά τους. «Εμείς δεν αλλάζουμε ούτε το Σύνταγμά μας ούτε το όνομα μας», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «εμείς λοιπόν δεν έχουμε κανέναν λόγο να προβούμε σε μια τέτοια διαδικασία» και προσθέτοντας ότι όπως επικυρώνονται όλες οι διεθνείς συνθήκες από τη Βουλή, έτσι θα κυρώσει και αυτή.

Σε ότι αφορά τις θέσεις της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου της: Ο κ.Μητσοτάκης κρατάει μια τυχοδιωκτική στάση, που είναι επικίνδυνη όταν μιλάμε για εθνικά θέματα, στην προσπάθειά του να διατηρήσει ισορροπίες στο κόμμα του και να αλιεύσει στα νερά της άκρας δεξιάς.

Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, είπε, τότε αντί να κάνει τον “τζάμπα μάγκα” και να λέει άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, ας βγει να πει ότι αν την ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνος θα ακυρώσει τη Συμφωνία εάν γίνει κυβέρνηση. «Γιατί δεν το λέει αυτό;». Τον κατηγόρησε για πολιτική εκ του ασφαλούς και στάση που προσβάλλει τις ευαισθησίες των πολιτών. «Εγώ είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Σε ερώτηση για τυχόν πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση: Ουδείς μας ενόχλησε ή μας πίεσε για το ζήτημα αυτό, εμένα ή τον κ. Κοτζιά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια στην ΠΓΔΜ είχαμε έναν εθνικιστή που ήθελε να κλέβει στην ιστορία του ελληνικού λαού. Όταν εξελέγη μια κυβέρνηση που ήταν ανοιχτή στο διάλογο, σπεύσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία. Για πράγματα που αποτελούν ξεκάθαρα συμφέρον της χώρας θα ήταν ανόητο να πιεστούμε. Κι αν επρόκειτο για κάτι μη επωφελές για τη χώρα, δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσουμε.

Σε ερώτηση για την εμπλοκή ΗΠΑ στην επίτευξη της Συμφωνίας Πρεσπών και για ενδεχόμενη αναγνώριση Κοσόβου: Το ερώτημά σας μάλλον να το απευθύνετε στον κ Ζάεφ. Η ενεργοποίηση του διπλωματικού παράγοντα των ΗΠΑ μπορεί να αφορά χώρες όπου αυτό παίζει ρόλο. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, υποδείξεις δεν δέχεται από κανέναν.

Ανησυχία για Βοσνία

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Διαμορφώνονται συνθήκες επίλυσης ενός πολύ δύσκολου θέματος του Κοσόβου. Δεν κρύβω ότι με ανησυχεί η κατάσταση στη Βοσνία.
Αλλά το Κόσοβο το παρακολουθούμε στενά. Αν υπάρξει συμφωνία Σερβίας-Κοσόβου, δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να την στηρίξουμε

Για τις ελληνορωσικές σχέσεις

«Έχω πρόσκληση να επισκεφθώ τη Μόσχα μέσα στο 2018 και να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν», ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι «το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις μας πέρασαν μια μικρή περιπέτεια, δώσαμε τα μηνύματα που έπρεπε να δώσουμε», προσθέτοντας ότι τώρα δουλεύουμε για να ενισχυθεί η συνεργασία σε μια σειρά από τομείς.

Για την Οικονομία

Αναφερόμενος στα οικονομικά, είπε ότι η κυβέρνηση προχωράει με σχέδιο:  το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλα χτες είναι ένα μέτρο ισορροπημένο, διότι ενισχύει την ήδη αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, και αυτός είναι ο στόχος το επόμενο διάστημα». Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις υλοποίησης των εξαγγελιών είπε: «Χτες δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό. Μόνο κάποια μέτρα που είναι απαραίτητα για να ελαφρύνουμε όσους σήκωσαν τα βάρη. Όσα εξήγγειλα είναι απολύτως εφικτά.

Διαβάστε Επίσης  Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ένα επικοινωνιακό εύρημα, είναι μια πραγματικότητα, και θα είναι όταν θα μπορεί να την δει και ο τελευταίος πολίτης στην καθημερινή τους πραγματικότητα».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ για τις κατηγορίες περί παροχολογίας μετά τις χτεσινές εξαγγελίες: Δεν είναι παροχολογία, αλλά οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις στην κοινωνία που έχει υποστεί δυσβάσταχτα βάρη.

Σχολίασε ότι βγήκαν την προηγούμενη Δευτέρα ορισμένοι, μεταξύ αυτών και ο κ. Μητσοτάκης, και προσπάθησαν να αποδώσουν το τσίμπημα στις αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου στο ότι θα ερχόταν ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για “παροχές”. Αλλά την Παρασκευή έπεσαν κατά 50 μονάδες βάσης. «Όλα αυτά», σχολίασε, «είναι ανοησίες, και όποιοι λένε ανοησίες κρίνονται από τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιτροπεία των δανειστών: Ότι περιέγραψα χτες συμβαίνει με όλες τις χώρες, που βγάζουν προϋπολογισμούς. Εμεις θα καταθέσουμε τον δικό μας έχοντας καλύτερη εικόνα για την επίτευξη τους στόχου για πλέονασμα 3,5%.

Δεν θα προβούμε σε καμία περίπτωση σε μέτρα που θα άρουν την δημοσιονομική εξυγίανση ή τον πυρήνα μεταρρυθμίσεων όπως η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που μας έδωσε το υπερπλεόνασμα.

Για μείωση του αφορολόγητου

 Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολλιός τον Αύγουστο.
Εκτίμηση δική μας και του μεσοπρόθεσμου είναι ότι θα είμαστε πάνω από τον στόχο και το 2020, αλλά θα έχουν προηγηθεί εκλογές.

Θέση της αντιπολίτευσης είναι οι περικοπές. Πολύ φοβάμαι ότι το σχέδιο της ΝΔ δεν μπορεί να εφαρμοστεί δίχως την παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει στα μνημόνια και στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής.

Σε ερώτηση για επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη: H πλωτή δεξαμενή υγροποίησης αερίου FSRU θα προχωρήσει μέσα στο 2019 και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Ο αγωγός IGB θα βοηθηθεί από αυτό το έργο.  Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η διαδικασία δεν θα είναι η ίδια με το λιμάνι Θεσσαλονίκης,

Δεν θα υπάρξουν μετοχές, αλλά υπο-παραχωρήσεις δραστηριοτήτων, που δεν αναιρούν την στρατηγική μας για τα λιμάνια. Μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα είμαστε σε φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον επιχειρήσεις από ΗΠΑ και άλλες γειτονικές χώρες. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

«Έχουμε καθαρό “διάδρομο” πληρωμών του χρέους μέχρι το 2032 και μπορούμε να πούμε ότι πλέον καθίσταται βιώσιμο. Αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης -οι οποίοι αναβαθμίζουν συνεχώς την ελληνική οικονομία- και το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι πραγματικά μεγάλο.

Οι μεταρρυθμίσεις και η εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας είναι μια δυναμική διαδικασία, είπε και τόνισε ότι «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις» και σχολίασε ότι δεν είναι τυχαίο πως μόνο αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να προχωρήσει σε αυτές. «Η διεθνής κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, βεβαίως πρέπει να κάνουμε ακόμα πολλά».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών είπε ότι είναι μεγάλο, αλλά προτίμησε να μην προβεί σε ανακοινώσεις προτού αυτό δρομολογηθεί και έχουμε δρομολογημένες εξελίξεις. Είπε ότι το ενδιαφέρον προέρχεται και από την ευρωπαϊκή και την κινεζική πλευρά.

Για το Ασφαλιστικό

Δεν θα προβούμε σε καμία περίπτωση σε μέτρα που θα άρουν τον πυρήνα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων όπως το ασφαλιστικό, ωστόσο θα εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό είναι αντιαναπτυξιακό. Δεν θα έχει καμία επίπτωση η περικοπή αυτή (των συντάξεων) που ζητείται στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Το σχέδιό μας σε σχέση με αυτό της ΝΔ είναι η μέρα με τη νύχτα. Το είπε χτες ο κ.Καραγκούνης για το σχέδιο Πινοσέτ, δηλαδή να αλλάξει το αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα. Ο κ.Μητσοτάκης, που προτείνει ασφαλιστικές εισφορές 15% για όλους, σχεδιάζει ένα μέλλον επιστροφής στις αιτίες που μας οδήγησαν στα μνημόνια.

Σε σχέση με την μείωση της ανεργίας, δεν πανηγυρίζουμε για το 19%, όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι έχουμε σοβαρή αποκλιμάκωσή της, από το 27%, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι ο στόχος που έθεσε στη χθεσινή ομιλία του είναι μέσα σε μια πενταετία να φτάσουμε στο 10% την ανεργία και να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού που εξήγγειλε, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΕΒ είναι ένας από τους κοινωνικούς εταίρους και πως οι άλλοι εταίροι έχουν δείξει διάθεση συνεννόησης.

Η διαδικασία θα είναι απόλυτα εγκεκριμένη από το πλαίσιο που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας πριν βγούμε από τα μνημόνια, είπε, και εξήγησε ότι η διαδικασία θα είναι διάρκειας περίπου 4 μηνών και θα περιλαμβάνει και τον διάλογο με τους κοινωνικού φορείς. Επισήμανε ότι είναι διαδικασία που έχει ακολουθήσει άλλη μια χώρα που βγήκε από τα μνημόνια, η Πορτογαλία.

Για την Υγεία

«Το φάρμακο στη χώρα μας ήταν μια αμαρτωλή υπόθεση», είπε ο Αλ. Τσίπρας.  «Βεβαίως μας απασχολεί η στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας, μας απασχολεί όμως και ο εξορθολογισμός της δημόσιας και της ατομικής δαπάνης», είπε και πρόσθεσε ότι στη μεταμνημονακή περίοδο θα δοθεί η δυνατότητα και θα υπάρξει σταδιακή αύξηση του ορίου δαπανών τόσο για το νοσοκομειακό όσο και το εξωνοσοκομειακό φάρμακο.

Διαβάστε Επίσης  Τι είπε η διοικήτρια του «Ευαγγελισμός» για τον 19χρονο κατηγορούμενο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Απαντώντας σε ερώτηση για την αδειοδότηση και φορολογία περιφερειακών σταθμών: Το ΕΣΡ θα έχει την ευθύνη για την διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών σταθμών. Θα προχωρήσει η διαδικασία και θα υπάρξει αδειοδότηση κανονικά.

Μας ταλαιπώρησε πολύ αυτή η διαδικασία και πιστεύω ότι όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι ήταν απαραίτητη. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι μπορούσαμε να έχουμε καμιά 20αριά ενώ έχουμε τελικά 5. Θα έχουμε 2.000 εργαζόμενους δημοσιογράφους, ενώ θα έχουμε και σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία (175 εκατ. από τις άδειες και 125 εκατ. από τη διαφήμιση).

Περί εκλογών

Απαντώντας σε ερώτηση για τις  επόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας είπε. Στόχος είναι να εξαντλήσουμε την 4ετία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 γιατί είναι η δύναμη που πέτυχε, έχει στήριξη από την κοινωνία και έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική δύναμη με διακριτή ταυτότητα αλλά δεν είναι μια πολιτική δύναμη που αρνείται τον διάλογο ούτε έχει κλειστές τις πόρτες. Είμαστε μέσα στην κουλτούρα του διαλόγου, θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και συζητάμε με όλες τις δυνάμεις, μας ενδιαφέρει και η συζήτηση με τις δυνάμεις της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, άλλωστε είμαστε σε διαρκή διάλογο μαζί τους στην Ευρώπη.

Αυτά ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών. «Αυτό που δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε είναι να αλλοιώσουμε τον στρατηγικό μας προσανατολισμό», σημείωσε.

Τόνισε ότι «η επόμενη μέρα της χώρας μπορεί να έχει στοιχεία διαλόγου, συνεννόησης με ευρύτερες δυνάμεις». «Όχι με τις δυνάμεις που έχουν σχέδιο να μας γυρίσουν πίσω», διευκρίνισε, εξηγώντας: «Όχι δηλαδή με τη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που είναι ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά». Προσέθεσε ότι η σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του κόμματος.

«Αλλά», συνέχισε, «είμαστε ανοικτοί σε διάλογο και σε συμπόρευση με ευρύτερες δυνάμεις γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι μπορεί έτσι η χώρα να προχωρήσει μπροστά».

Ερωτηθείς ποιους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα σε ερώτημα για την Κρήτη, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Κρήτη έχει έναν περιφερειάρχη εξαιρετικά ικανό με αποδεδειγμένα σημαντικό έργο.

«Είναι ένα από τα πρόσωπα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε με θετικό τρόπο να συνεργαστεί για να οικοδομήσει προϋποθέσεις μιας πλατιάς πλειοψηφίας», είπε και προσέθεσε ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα, φέρνοντας ως παραδείγματα επίσης τον περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα και τον δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι τις αποφάσεις ιδίως για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους θα τις πάρει η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις πυρκαγιές στην Αττική

Απαντώντας για το πως θα αντιδράσει ο Συριζα σε τυχόν πρόταση για προανακριτική για την καταστροφή στο Μάτι ο κ. Τσίπρας είπε: Η όποια προσπάθεια περαιτέρω πολιτικής υπεραξίας από μια τραγωδία θα ήταν κατακριτέα από τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Διεξάγεται έρευνα από την Δικαιοσύνη. Η Εισαγγελία διερευνά όλα τα δεδομένα και θα καταλήξει σε συμπεράσματα σε σχέση με τα αίτια της καταστροφής. Επίσης και ο κ. Γκολντμαιερ θα φτιάξει πόρισμα με την επιστημονική του ομάδα για τις αιτίες της καταστροφής. Να σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να τυμβωρυχεί πάνω σε μια εθνική τραγωδία.

Ερωτηθείς εάν το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, στη σύσκεψη, είχε εικόνα ότι υπάρχουν νεκροί, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «θα έπρεπε να ήμασταν πάρα πολύ ανόητοι το μέλημα μας να ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς. Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αν είναι ποτέ δυνατόν».

Μιλώντας για την κριτική που ασκήθηκε και στον ίδιο προσωπικά και την κυβέρνηση ότι είχαν ως μέλημα να κρύψουν τους νεκρούς, σχολίασε: «Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε και εικάζονται». Τόνισε πως «η επιχειρηματολογία αυτής της κριτικής διαψεύδεται από την εξέλιξη των πραγμάτων καθώς δυο ώρες μετά την εν λόγω σύσκεψη ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη με δική μου εντολή να βγει σε εθνικό δίκτυο και να ανακοινώσει τον πλήρη αριθμό των νεκρών που είχαμε πλήρως επιβεβαιωμένους μέχρι εκείνη τη στιγμή».

Επισήμανε ότι πρώτη φορά γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή χωρίς να παραπέμπονται σε χαμηλόβαθμους αξιωματούχους προκειμένου να κρυφτεί η κυβέρνηση.

«Τι νόημα λοιπόν έχει αυτή η διαρκής και επαναλαμβανόμενη κατηγορία; Η όποια κριτική για λάθη, παραλείψεις και αδυναμίες θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται για να διορθώνονται», τόνισε. Επισήμανε ότι ωστόσο υπάρχει ένα όριο στην κριτική που πρέπει να ασκείται, το οποίο αν το περάσεις οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει χαρακτήρα στρατευμένης προπαγάνδας με τοξικά χαρακτηριστικά. και έρχεται τελικά προς όφελος εκείνου που υπόκειται την κριτική.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή διαδοχή Πρ.Παυλόπουλου: Έχουμε έναν εξαιρετικό ΠτΔ. Δεν βλέπω το λόγο να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά με τη στάση του τη χώρα. Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για αλλαγή Προέδρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *