Πώς να διαλέξετε σχολική τσάντα για το παιδί

-Το βάρος της σχολικής τσάντας δε θα πρέπει να ξεπερνά το 10%-15% του σωματικού βάρους του παιδιού.

Λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι για την καινούρια σχολική χρονιά και η σχολική τσάντα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις απαραίτητες αγορές. Πριν όμως κατευθυνθείτε με το παιδί σας σε κάποιο κατάστημα, ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε:

-Η σχολική τσάντα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την εμφάνιση σκολίωσης στα παιδιά. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην είναι βαριά, αλλά και να την κράτα το παιδί με σωστό τρόπο.

-Το βάρος της σχολικής τσάντας δε θα πρέπει να ξεπερνά το 10%-15% του σωματικού βάρους του παιδιού. Οπότε εάν ένα παιδί ζυγίζει, για παράδειγμα, γύρω στα 20 κιλά, η τσάντα δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2-2,5 κιλά.

Διαβάστε Επίσης  Μάθετε να αναγνωρίζετε εκείνους που επιδίδονται σε κακοποίηση παιδιών

-Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι σχολικών τσαντών: οι τσάντες-σακίδια που φοριούνται στους ώμους και οι τσάντες με ροδάκια (trolley) που τα παιδιά μπορούν να κυλούν.

-Αν επιλέξετε τσάντα σακίδιο, καλό θα είναι να εξηγήσετε στο παιδί ότι θα πρέπει να τη φορά και στους δύο ώμους και όχι μόνο στον έναν. Επίσης, ελέγξτε αν έχει επένδυση στην πλάτη και ρυθμιζόμενους ιμάντες με αφρώδες γέμισμα, έτσι ώστε να στέκεται σωστά στην πλάτη του παιδιού, χωρίς να το κουράζει.

Διαβάστε Επίσης  Παιδί και ουρολοίμωξη: Έτσι θα την προλάβετε το καλοκαίρι!

-Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα, γι’ αυτό αφήστε το μικρό σας να διαλέξει την τσάντα με τον αγαπημένο του ήρωα. Πάντως να έχετε κατά νου ότι όλες οι τσάντες, ειδικά αυτές με τα ροδάκια, χαλάνε εύκολα και δύσκολα θα βγάλουν και δεύτερη χρονιά.

-Τέλος, για τα παιδιά που πηγαίνουν σε ολοήμερα σχολεία και μεταφέρουν μαζί τους και φαγητό, καλό θα είναι να διαλέξετε επιπλέον και ένα τσαντάκι φαγητού, για να μη φορτώνουν την τσάντα τους με περισσότερο βάρος, αλλά και για να μεταφέρουν με ασφάλεια το γεύμα τους.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *