Μπάμιες με κουνέλι σε σάλτσα κρασιού

 

Υλικά:

1 συσκευασία μπάμιες extra Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
1 κουνέλι περίπου 1½ κιλό σε μερίδες
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 κ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 δαφνόφυλλο
80 ml ελαιόλαδο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζεστός ζωμός πουλερικού ή νερό
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
χυμός από 1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3-4 κεδροκούκουτσα

Εκτέλεση:

1. Πλένετε το κουνέλι, το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και στο μισό λάδι σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κουνέλι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα και σβήνετε με το κρασί.
2. Προσθέτετε το ζεστό ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το κουνέλι για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Τότε το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε μια πιατέλα.
3. Στρώνετε στην κατσαρόλα τις μπάμιες και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε αν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό και τις σιγομαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Στο τέλος ξαναβάζετε το κουνέλι μέσα στην κατσαρόλα και την ανακινείτε ώστε να ενσωματωθεί στο φαγητό.
4. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε το φαγητό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμη 5 λεπτά, χωρίς να το ανακατεύετε. Το σερβίρετε ζεστό.

Διαβάστε Επίσης  Σουβλάκια με χοιρινό μαριναρισμένο στην μπίρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *