Απομακρύνετε την τριχοφυΐα με το φυσικότερο τρόπο

Απομακρύνετε την τριχοφυΐα με το φυσικότερο τρόπο

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να απομακρύνετε την τριχοφυΐα με το φυσικότερο τρόπο, χρησιμοποιώντας ζάχαρη και λεμόνι.

Η μέθοδος με τη ζάχαρη και το λεμόνι

Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης χρησιμοποιούταν από τα αρχαία χρόνια στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της Ανατολής. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ζάχαρη και λεμόνι. Η μέθοδος είναι παρόμοια με το κερί, όμως είναι λιγότερο οδυνηρή, λιγότερο ακριβή και πιο φυσική.

Σήμερα, σε μερικές χώρες πωλείται έτοιμος πολτός ζάχαρης, όμως είναι τόσο εύκολο να τον φτιάξετε που είναι καλό να μάθετε πώς.

Τι χρειάζεται:

2 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
Λίγο νερό αν ο χυμός του λεμονιού δεν είναι αρκετός

Οδηγίες:

Βάλτε το χυμό του λεμονιού και δύο φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ο χυμός θα πρέπει να είναι αρκετός ώστε να καλύπτει εντελώς τη ζάχαρη. Αν αυτό δεν συμβαίνει, απλώς προσθέστε λίγο νερό μέχρι να καλυφθεί η ζάχαρη.
Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια ως δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, χρησιμοποιήστε το για να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα φτάνει στους 115 βαθμούς Κελσίου.
Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και περιμένετε να πήξει και να γίνει ένας πολτός κολλώδης αλλά που μπορείτε να χειριστείτε, με απαλό χρυσό χρώμα σαν μέλι. Αν το χρώμα είναι σκούρο, είναι πιθανό να έχει καεί και θα πρέπει να ξαναρχίσετε. Το μείγμα δεν θα πρέπει ποτέ να βράσει σε δυνατή φωτιά για πάνω από ένα λεπτό.
Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, αυτό το κερί από ζάχαρη εφαρμόζεται με το συμβατικό τρόπο. Απλώστε το κερί ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση. Χωρίς να περιμένετε, τραβήξτε το κερί προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα κρατήσει το μανικιούρ μου περισσότερο;

Για να μην κολλήσει το κερί από ζάχαρη υπερβολικά πάνω στο δέρμα σας, μπορείτε να βάλετε λίγο ταλκ στην περιοχή που θα αποτριχώσετε, η οποία θα πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή.

Όταν τελειώσετε με το κερί, μπορείτε να απλώσετε λίγη ενυδατική κρέμα ή λίγο τζελ αλόης για να μαλακώσει το δέρμα. Αν έχουν μείνει υπολείμματα κεριού, μπορείτε να τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *