Φεστιβάλ Μελιού στο ΣΕΦ!

Φεστιβάλ Μελιού στο ΣΕΦ!

Η δυνατότητα να απολαύσουν προϊόντα μελιού από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρέχεται τον Δεκέμβριο στους επισκέπτες του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο, και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση μελιού στη χώρα μας. Φέτος, τιμώμενη Περιφέρεια θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Γιάννης Κάκκος σημείωσε «το φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας με την παράλληλη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου του κλάδου έχει καταστεί το σημαντικότερο γεγονός στον τομέα του, ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 100.000 επισκέπτες τα τελευταία 8 χρόνια». Προσέθεσε δε ότι «οι επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις και το γεγονός ότι αποτελεί τη μόνη εξειδικευμένη έκθεση μελισσοκομίας και μελισσοκομικού εξοπλισμού στη χώρα, έθεσαν τις βάσεις για μια διοργάνωση που έμελλε να αποτελέσει σταθμό για τον κλάδο».
Στο ΣΕΦ θα βρίσκονται περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί από μέρη όπως η Βυτίνα, η Κρήτη, η Πιερία, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, και Ιωάννινα. Απώτερος στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και η προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Όσοι βρεθούν στο Φαληρικό Στάδιο, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν σπάνια είδη μελιού και μελωμένα φρούτα, να δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι αλλά και να γνωρίσουν διατροφολόγους από τους οποίους θα ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού.

Διαβάστε Επίσης  Αλλάζουν τα δεδομένα στα Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα - Ποια σταματάνε, τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς

Αφήστε μια απάντηση