Τσίπρας: Ιστορικό χρέος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Τσίπρας: Ιστορικό χρέος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ένα ιστορικό χρέος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι από την Κάνδανο, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στα Χανιά, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Όπως τόνισε μιλώντας στο δημαρχείο της πόλης «είναι ιστορικό χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το πόρισμα για τις διεκδικήσεις, το οποίο θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους στην Ολομέλεια της Βουλής για τις περαιτέρω κινήσεις μας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Διαβάστε Επίσης  Οπαδική βία: Χτυπούσαν τον 16χρονο με σιδερογροθιά – Ξεσπά η μητέρα του

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία». Επίσης, μίλησε για τους πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα μπορούν να επισκεφτούν τις ΤΟΜΥ.

Διαβάστε Επίσης  ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση εργοδοτών για την απασχόληση ανέργων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους εργαζόμενους στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων ο πρωθυπουργός επεσήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια υγεία.

«Με τους εργαζομένους στην Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων. Η δημιουργία των #ΤΟΜΥ έχουν ιδιαίτερη αξία, καθώς ξεκίνησαν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αυτή την μεγάλη προσπάθεια θα συνεχίσουμε με την περαιτέρω ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *