ΔΕΘ 2018: Ρεκόρ συμμετοχών στην 82η Διεθνή Έκθεση – Τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ

Τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση της τελευταίας εικοσαετίας διοργανώνει φέτος η Θεσσαλονίκη, με ρεκόρ συμμετοχής.

Οι διοργανωτές της 82ης ΔΕΘ ανακοίνωσαν πως στην εφετινή έκθεση, όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.500 εκθέτες, 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές έναντι 17 πέρυσι.

Οι εκθεσιακές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.500 έναντι 1.398 το 2017 και 556 το 2012, ενώ η συνολική κάλυψη σε στεγασμένους και υπαίθριους χώρους μεταφράζεται σε συνολικά 32.075 τ.μ. από 27.191 τ.μ. πέρυσι.

Η άφιξη του ίδιου του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ροςαποδεικνύει τη βαρύτητα της παρουσίας της Αμερικής στην έκθεση.Οι ΗΠΑ καλύπτουν όλο το περίπτερο 13 με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς, όπως τις Facebοok, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin.

Διαβάστε Επίσης  Έντονα τα θερμοκρασιακά σκαμπανευάσματα το επόμενο 15ήμερο στη χώρα!

Η Coca-Cola θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Coca-Cola Pop-Up Store, ένα πρωτοποριακό κατάστημα με συλλεκτικά προϊόντα. Επίσης θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία «Zero Waste Cities» για πόλεις με μηδενικά απορρίμματα.

Η Microsoft θα παρουσιάσει καινοτόμα προϊόντα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και της επαυξημένης πραγματικότητας μέσω των γυαλιών Microsoft Holens.

Παράλληλα θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων με αιχμή τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία.

Η Google φέρνει στη Θεσσαλονίκη τεχνολογικές εφαρμογές όπως το Google Earth και το Google Arts & Culture σε έναν φυσικό χώρο για τους επισκέπτες της έκθεσης. Παράλληλα θα παρουσιάσει δράσεις για την εκμάθηση τεχνολογικών δεξιοτήτων.

Η παρουσία της IBM θα στρέφεται γύρω από τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις σε τομείς όπως το Cloud Computing, η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι κβαντικοί υπολογιστές το Blockchain και το Internet of Things. Τις δικές τους τεχνολογικές εφαρμογές θα παρουσιάσουν και οι Cisco και Hewlett Packard.

Διαβάστε Επίσης  Επίδομα παιδιού: Πότε θα πιστωθεί η Δ' δόση

H Pfizer θα παρουσιάσει όλες τις νέες καινοτόμες πρακτικές που αξιοποιούν τα εργαστήρια της με στόχο να επιταχυνθεί η παραγωγή νέων φαρμάκων.

Η Lockheed Martin έχει ως στόχο να αναδείξει στρατιωτικά προγράμματα που έχει πραγματοποιήσει κατά την 70χρόνη συνεργασία της με το ελληνικό κράτος όπως τα F-16, τα C-130 και τα P-3. Μάλιστα η εταιρεία θα έχει και προσομοιωτή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo Τάσο Τζήκα όραμα του εκθεσιακού φορέα είναι να γίνει η ΔΕΘ ένας κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μιας αγοράς 100 εκατομμυρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *