Κατέπεσε η “αλχημεία” της αναπηρίας Φλώρου

Κάθετη … πτώση σημείωσε μέσα σε λίγες ημέρες το ποσοστό αναπηρίας του Αρ. Φλωρου με το οποίο είχε αποφυλακιστεί, στα μέσα Αυγούστου. Από 70% το ποσοστό αναπηρίας έφτασε να γίνει μόλις 55%, όταν είχε πια ξεσπάσει ο θόρυβος. Αυτή ειναι η εκτίμηση που εκανε η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ επανεξετάζοντας το ποσοστό αναπηρίας του 70% που είχε αναγνωρίσει στο νεαρό επιχειρηματία η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή.

Διαβάστε Επίσης  Νοσοκομειακοί γιατροί: Απεργία στην Περιφέρεια, στάση εργασίας στην Αττική

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δικαστες θεωρούν ότι, ακόμα κι αν το ποσοστό αναπηρίας του Φλώρου δεν είχε μειωθεί, ακόμα κι αν όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις του ήταν γνήσιες και νόμιμες, ακόμα και τότε δεν θα έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τους έχοντες αναπηρία άνω του 67%.

Κι αυτό αποτελεί την κρίση του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας, το οποίο υπό τον πρόεδρο Εφετών Χρήστο Κατσιάνη (γνώστη υποθέσεων διαφθοράς καθώς, μεταξύ άλλων, προήδρευσε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Ακη Τσοχατζόπουλου), αλλά και σχετικη πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας Λάμπρου Σοφουλάκη ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για “μπαράζ” αποφυλακίσεων βαρυποινιτών που πάσχουν με μικρά ποσοστά αναπηρίας από διάφορες παθήσεις.

Διαβάστε Επίσης  Εξαφάνιση 19χρονου στρατιώτη από τη Θεσσαλονίκη

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *