Στα άκρα η κόντρα ΝΔ-Μαξίμου με επίκεντρο τη μήνυση Βαξεβάνη κατά της Ζαχαράκη

Η κόντρα άρχισε από τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση κατα της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Ζαχαράκη.

Μετά την υποβολή της μήνυσης η αστυνομία άρχισε να ερευνά προκειμένου να συλληφθεί η εκπρόσωπος στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με δήλωση, στην οποία έκανε λόγο για πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Η Σοφία Ζαχαράκη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: 34άρια και αφρικανική σκόνη την Τρίτη

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Γεροβασίλη

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ ο πρόεδρος του Κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Λίγο αργότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

 

Ποια είναι η μέχρι πρότινος άγνωστη εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη

Ταχεία κομματική εξέλιξη έχει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στο κανάλι Έψιλον, όχι μόνο εκστόμισε συκοφαντίες, υποστηρίζοντας ότι ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, «είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη» αλλά αρνήθηκε και να ζητήσει συγγνώμη.

Διαβάστε Επίσης  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πριν πέσει στις αγκάλες της ΝΔ είχε θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας, το 2015, αποσπασμένη στο γραφείο του γενικού γραμματέα.

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας. Στις 16 Νοεμβρίου 2015 δημοσιοποιήθηκε έγγραφο υπογεγραμμένο από τον τότε υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη. Βάσει αυτού, η κ. Ζαχαράκη αποσπάσθηκε από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας), όπου βρισκόταν μέχρι τότε, «σε διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό».

Η θητεία της στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας δεν κράτησε πολύ.

Τον Αύγουστο του 2016, τρεις περίπου μήνες πριν ο κ. Φίλης αποχωρήσει από το υπουργικό του αξίωμα, η κ. Ζαχαράκη ορίστηκε Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φανερώνοντας πως οι ιδεολογικές πεποιθήσεις και τα διαφορετικά κόμματα δεν μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα στις βλέψεις της για ανέλιξη.

 

Αφήστε μια απάντηση