Σεισμός σε Τρίκαλα και Καρδίτσα: Κατολισθήσεις, μετασεισμός και καταγραφή ζημιών

Ο μετασεισμός, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο, που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ στις 10:12 το πρωί

Κατολισθήσεις σε περιφερειακούς δρόμους σημειώθηκαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα όρια των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, ενώ ένας ισχυρός μετασεισμός προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

Ο μετασεισμός, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο, που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ στις 10:12 το πρωί της Παρασκευής. Ο μετασεισμός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός, σημειώθηκε στις 11:26, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καταγραφή ζημιών
Έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Μουζακίου απευθύνει ο δήμαρχος, Γιώργος Κωτσός, στο πλαίσιο καταγραφής των ζημιών από τον σεισμό, που ξεκίνησε η δημοτική Αρχή, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Διαβάστε Επίσης  Ζωγράφισαν τεράστιο γκράφιτι στην άσφαλτο στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Παντελίδης

«Καλούμε όλους τους δημότες μας, των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό, να το δηλώσουν στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας με φωτογραφική τεκμηρίωση, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της πλήρους καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο κ. Κωτσός.

Κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους
Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο πρωινός σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε πράγματα που θα καταλάβει μόνο όποιος έχει παιδί 2 ετών

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Αφήστε μια απάντηση