Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τα μαντεμένια σκεύη

  • Post category:ΣΠΙΤΙ
Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τα μαντεμένια σκεύη
Αν τα σκεύη μαγειρικής που χρησιμοποιείτε είναι μαντεμένια, τότε θα γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων. Τι γίνεται όμως αν δεν προλάβατε να τα πλύνετε, με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει υπολείμματα τροφής που πλέον δύσκολα αφαιρούνται;

Μην ανησυχείτε καθόλου! Υπάρει ένας πανεύκολος και πάμφθηνος τρόπος να τα καθαρίσετε. Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά, που σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας: αλάτι, λάδι και μία πατάτα.


Πασπαλήστε το σκεύος με αρκετό αλάτι, κόψτε την πατάτα στη μέση και τρίψτε το εσωτερικό. Χάρη στην υγρασία της πατάτας, το αλάτι θα κολλήσει πάνω της, οπότε στη συνέχεια μπορείτε να τρίψετε ολόκληρο το σκεύος, ακόμα και το χερούλι. Αν το σκεύος είναι πολύ βρόμικο ή έχει σκουριάσει, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή. 

Αφού καθαρίσετε καλά το σκεύος, ξεπλύνετέ το και σκουπίστε το καλά. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και ρίξτε λίγο λάδι στον πάτο. Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, αλείψτε το λάδι σε όλο το σκεύος και με ένα άλλο καθαρό χαρτί αφαιρέστε την περίσσεια.

Αφήστε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά για 30′ και είναι έτοιμο!

Διαβάστε Επίσης  Αποκτήστε τις πιο καθαρές σωληνώσεις σε κουζίνα και μπάνιο χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού!

Αφήστε μια απάντηση