“Κόλαση” στο εσωτερικό του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Θερμοκρασίες ανάλογες με αυτές που αναπτύχθηκαν στο Μάτι – μέχρι και 500 βαθμών Κελσίου- επικρατούν μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ η φωτιά καίει ακόμα, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα, δεν αναμένεται να σβήσει για τις επομένες 2 ή και 3 ημέρες, καθώς οι πυροσβέστες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές εστίες.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο του Alpha, τα πάντα έχουν λιώσει σε πολλά σημεία και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να ακουμπήσουν οπουδήποτε, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Παρουσιάστηκε, επίσης, βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου.

Διαβάστε Επίσης  Εξελίξεις φωτιά για τον θάνατο του Κατσίφα: Καινούργια στοιχεία στο φως

Η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται με τη χρήση αφρού αλλά και νερού. Δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες και μία ομάδα της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Παρά το ότι σήμερα το πρωί άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Διαβάστε Επίσης  Πύρινο μέτωπο στη νότια Κέρκυρα

Πήρε κλίση στο πλοίο

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει πάρει κλίση στο λιμάνι, λόγω της συσσώρευσης υδάτων από την πυροσβεστική επιχείρηση, εντός του γκαράζ του πλοίου. Οι λιμενικές αρχές εκτιμούν ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση και υποχωρήσουν τα νερά που έριξε η Πυροσβεστική, η κλίση του πλοίου θα επανέλθει χωρίς πρόβλημα.

Για κάθε ενδεχόμενο δίπλα από το καράβι βρίσκονται 4 ρυμουλκά πλοία.

εικόνες και videο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *