Βοηθήστε το παιδί να διαχειριστεί την απογοήτευση

Βοηθήστε το παιδί να διαχειριστεί την απογοήτευση
Επειδή σε κανένα γονιό δεν αρέσει να βλέπει το παιδί του απογοητευμένο, το mother.gr προτείνει
τρόπους να βοηθήσετε το μικρό σας να διαχειρίζεται αυτό το άσχημο συναίσθημα, παίρνοντας παράλληλα μαθήματα ζωής!

  • Δεν έχει νόημα να προσποιείστε ότι δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει, δήθεν για να του περάσει από μόνη της η απογοήτευση ή έστω από διακριτικότητα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε το παιδί να νιώσει ότι αδιαφορείτε για την ψυχολογική του κατάσταση.

 

  • Αντιθέτως, το ζητούμενο είναι να το βοηθήσετε να ορίσει και να κατανοήσει τι ακριβώς είναι αυτό που νιώθει και βέβαια να μην αισθάνεται άσχημα για αυτό.

 

  • Μην πιέζετε το παιδί να σας ανοίξει την καρδιά του αν είναι εσωστρεφής χαρακτήρας. Δώστε του χρόνο να επεξεργαστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά του και όταν νιώσει έτοιμο, θα έρθει μόνο του σε εσάς.

 

  • Βρείτε τρόπους να το καθησυχάσετε, διαβεβαιώνοντάς το ότι τα δύσκολα θα περάσουν και στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν διαπιστώσετε μια δυσπιστία του παιδιού στα λεγόμενά σας, υπενθυμίστε του πόσο εύκολα αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν.
Διαβάστε Επίσης  Πώς θα σταματήσει το παιδί να πιπιλάει το δάχτυλό του;

 

  • Όταν πέσουν οι τόνοι, συζητήστε μαζί του για εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης της κατάστασης, τι έμαθε από την κατάληξη των γεγονότων και βέβαια επιμείνετε ότι θα πρέπει να προσπαθεί περισσότερο στο εξής.

Πηγή: mother.gr

Αφήστε μια απάντηση