Εύκολοι τρόποι για να διώξεις το άγχος από τη ζωή σου

Μη διαχειρίσιμες καταστάσεις μπορεί να σου προσφέρει το διαρκές άγχος για αυτό και καιρός είναι να μάθεις να το ελέγχεις και να το απομακρύνεις.

Η ψυχαναλυτική θεωρία του Freud αναφέρει πως το στρες είναι αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης της λιμπιντικής ενέργειας. Αργότερα υποστηρίχθηκε πως η εκδήλωση του άγχους προκύπτει λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας απώθησης και δόμησης νευρωσικών συμπτωμάτων.

Ό,τι κι αν ισχύει επιστημονικά, ξέρεις πως το άγχος είναι ένας από τους παράγοντες που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Μη διαχειρίσιμες καταστάσεις μπορεί να σου προσφέρει το διαρκές άγχος για αυτό και καιρός είναι να μάθεις να το ελέγχεις και να το απομακρύνεις.

1. Συχνή άσκηση

Η σωματική άσκηση σε βοηθά να καθαρίσεις το μυαλό σου και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Οι δραστηριότητες που απαιτούν την πνευματική σου συγκέντρωση όπως η yoga είναι οι καλύτερες. Ψηλά στη λίστα βρίσκουμε και το τρέξιμο σε περίπτωση που θέλεις κάτι με περισσότερη κίνηση.

Διαβάστε Επίσης  Αδιανόητο! Κλείνουν τα τμήματα Ασφαλείας τα μεσάνυχτα στην Αττική - Μόλις 14 σε όλο το Λεκανοπέδιο παραμένουν ανοιχτά

2. Θέσε πολλούς και μικρούς στόχους

Κάθε φορά που θα φτάνεις τον στόχο σου θα νιώθεις ανακούφιση και το αίσθημα της επιτυχίας θα σε βοηθά να πας ένα βήμα παρακάτω. Αμέσως θα νιώσεις πως ελέγχεις τη ζωή σου και θα είσαι σίγουρη για εσένα.

3. Άσε κάτι και για αύριο

Αν πρέπει να πάρεις μία δύσκολη απόφαση θα χρειαστείς το χρόνο σου. Μην πιεστείς ακόμα κι αν οι συνθήκες το απαιτούν. Ζήτα τη βοήθεια ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και προσπάθησε να επεξεργαστείς τις πληροφορίες χωρίς βιασύνη.

Διαβάστε Επίσης  Tι ήταν το υγρό πυρ

4. Βάλε όρια μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής

Μην πηγαίνεις τα επαγγελματικά σου στο σπίτι και τα προσωπικά σου στο γραφείο. Καλό θα ήταν να βάλεις όρια και να μην αφήνεις τα εργασιακά να επηρεάζουν την οικογενειακή σου ζωή.

5. Τα πιο δύσκολα το πρωί

Κάνε τις πιο δύσκολες δουλειές της ημέρας το πρωί για να φύγουν από το μυαλό σου και να μη σε απασχολούν συνεχώς. Επίσης το πρωί έχεις πιο πολλή ενέργεια, άρα είσαι και πιο αποτελεσματική.

6. Πρωινό ξύπνημα

Μελέτες έδειξαν πως οι πιο επιτυχημένοι CEOs ανά τον κόσμο βάζουν ξυπνητήρι 05:00-06:00 το πρωί. Άρα ξέρεις τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *