Ανασχηματισμός: Αυτοί που έμειναν εκτός κυβερνητικού σχήματος

Ανασχηματισμός

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης έμειναν εκτός του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Μεταξύ αυτών ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος χθες εξελέγη νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση του στο υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Χωρίς χαρτοφυλάκιο πλέον και ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αντικαθίσταται στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απομακρύνθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, με τον πρωθυπουργό να τον προτείνει για τη θέση του πρώτου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση του στο υπουργείο αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε Επίσης  Δεκαπενταύγουστος: Τα άγνωστα έθιμα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής

Εκτός κυβέρνησης μένει και η Λυδία Κονιόρδου, με το υπουργείο Πολιτισμού να περνά στα χέρια της Μυρσίνης Ζορμπά.

Αλλαγές και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου ο Βαγγέλης Αποστόλου αντικαθίσταται από τον Σταύρο Αραχωβίτη. Η θέση του αναπληρωτή υπουργού, την οποία κατείχε ο Γιάννης Τσιρώνης αντικαταστάθηκε από θέση υφυπουργού την οποία αναλαμβάνει η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει και ο Γιάννης Μπαλάφας, καθώς καταργήθηκε η θέση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ ο Γιάννης Αμανατίδης αντικαθίσταται από τον Μάρκο Μπόλαρη στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Διαβάστε Επίσης  Μίνι καύσωνας μέχρι την Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο... ισχυρές καταιγίδες

Χωρίς χαρτοφυλάκιο και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης μέχρι σήμερα υφυπουργός Παιδείας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *