Βάσεις 2018: Μπήκαν σε ΤΕΙ με σχεδόν… λευκή κόλλα!

Βάσεις 2018: Μπήκαν σε ΤΕΙ με σχεδόν... λευκή κόλλα!

Με τις βάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να ανακοινώνονται το απόγευμα της Δευτέρας από το υπουργείο Παιδείας, τα πρώτα στοιχεία για τους βαθμούς εισαγωγής ανέδειξαν κάποια από τα κενά του συστήματος.

Μέσα στα αξιοσημείωτα της φετινής διαδικασίας βρίσκεται το γεγονός ότι, εξαιτίας της απόφασης να συγχωνευθούν τμήματα ΤΕΙ με πανεπιστήμια, υπάρχουν υποψήφιοι που με 3.000 ή 4.000 μόρια εισάγονται σε κάποιο Τεχνολογικό Ίδρυμα, αλλά θα… αποφοιτήσουν με πτυχίο Πανεπιστημίου!

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Τρίτη (3/10/2023 ) στην Αττική

Για παράδειγμα, η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαμορφώθηκε στα 3.034 μόρια (πτώση 564 μορίων), ενώ η βάση του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έφτασε στα 3.072 μόρια (άνοδος 116 μορίων).

Βάσεις 2018: Ποιες σχολές «εκτοξεύτηκαν» και ποιες καταποντίστηκαν

Οι πρωτοετείς των δυο αυτών τμημάτων εισάγονται σε ένα ΤΕΙ, αλλά εφόσον το Ίδρυμα απορροφηθεί από το πανεπιστήμιο της περιφέρειας, θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ!

Διαβάστε Επίσης  Το 67% των καταναλωτών έχει μειώσει και τα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ - Βασικό κριτήριο οι προσφορές

Κι αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κάποια τέτοια ΤΕΙ να μετατραπούν σε πανεπιστήμια, μετά τις συνενώσεις που θα προκύψουν με ΑΕΙ.

Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε φοιτητές συγκεκριμένων τμημάτων που εισήχθησαν σε τεχνολογικό τμήμα με σχεδόν «λευκή κόλλα», να αποφοιτήσουν από πανεπιστήμιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *