Τι φανερώνει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά;

Τι φανερώνει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά;
Τι φανερώνει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά;

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν το ξανθό χρώμα στα μαλλιά τους αλλά και για
κάποιο λόγο που δε μπορούμε να εξηγήσουμε οι άνδρες προτιμούν επίσης τις ξανθές.

Μπορεί οι ξανθιές γυναίκες να έχουν γίνει «στόχος» πολλών ανεκδότων εναντίον τους, αλλά σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, είναι πιο επιθετικές, διεκδικητικές για τα δικαιώματά τους και αποφασισμένες να περάσει το δικό τους, σε σχέση με τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλες.

Το ντεκαπάζ φέρνει αυτοπεποίθηση αφού δεν χρειάζεται καν να είναι μια γυναίκα φυσική ξανθιά για να διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, καθώς ένα απλό βάψιμο των μαλλιών της μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που νιώθει και συμπεριφέρεται.

Διαβάστε Επίσης  Ψυχοσωματικά συμπτώματα: Ασθένειες, αίτια και αντιμετώπιση

Στην εποχή του Σαίξπηρ, το ιδανικό της ομορφιάς και της υψηλής πνευματικότητας εκπροσωπήθηκε από ξανθιές γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μπλε μάτια.

Οι ερευνητές που μελέτησαν για το πώς συνδέεται το χρώμα των μαλλιών με τις ιδιαιτερότητες των χαρακτήρων των ανθρώπων, πιστεύουν ότι οι κάτοχοι των ξανθών μαλλιών κρύβουν μια πολυσύνθετη προσωπικότητα. Το φυσικό ξανθό όμως!

Οι ξανθιές έχουν μια πολύ λεπτότερη υφή μαλλιών απ’  ότι οι μελαχρινές. Αυτό δείχνει ότι είναι λίγο πιο «εύθραυστες» και «αδύναμες» και ότι ίσως έχουν μια πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από τη στήριξη των άλλων, καθώς αποζητούν έντονα την προσοχή και την ενθάρρυνση.

Οι ξανθοί είναι άνθρωποι που με επιτυχία μπορούν να αποστασιοποιηθούν από τις επιθυμίες τους και νοιάζονται περισσότερο για τη γνώμη των άλλων παρά για το πως νιώθουν.

Διαβάστε Επίσης  Τι είναι το Ψυχικό Τραύμα και πώς το αντιμετωπίζουμε θεραπευτικά;

Από την άλλη, μπορεί να φαίνονται  λίγο υποτονικοί αλλά είναι πολύ εργατικοί και πάντα δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια.

Όταν είναι ερωτευμένοι, θα το κρύψουν με μεγάλη επιμέλεια. Μάλιστα μπορεί να μην καταλάβετε τα αισθήματά τους και πολλές φορές τους παρεξηγούν ότι είναι απόμακροι, ακόμη και απορριπτικοί.

Όταν αισθάνονται μόνοι πέφτουν σε απελπισία και κατάθλιψη πολύ πιο εύκολα από ότι τα μελαχρινά άτομα.

Ένα ατού τους όμως είναι ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης.

Στους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, το ξανθό χρώμα των μαλλιών θεωρείται ως πρότυπο καθαρότητας, πνευματικής δύναμης, αθωότητας, πνευματικότητας και ηθικής στωικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *