Πανσέληνος Αυγούστου: Περισσότερα δρομολόγια από και προς το Σούνιο την Κυριακή

Πανσέληνος Αυγούστου: Περισσότερα δρομολόγια από και προς το Σούνιο την Κυριακή

Οι ευκολίες στη συγκοινωνία από και προς το Σούνιο την Κυριακή για να απολαύσετε μετά μουσικής την πιο ποιητική πανσέληνο του χρόνου.

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία των Γιώργο Ανδρέου, Γιάννη Κότσιρα και Κορίνας Λεγάκη στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο την Κυριακή με την αυγουστιάτικη πανσέληνο και δεν έχετε αυτοκίνητο, η λύση υπάρχει.

Τόσο ο Δήμος Λαυρεωτικής όσο και το ΚΤΕΛ Αττικής θα διαθέσουν επιπλέον δρομολόγια για να μπορέσει ο κόσμος να μεταβεί αλλά και να φύγει από το Σούνιο με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Συγκεκριμένα τα πούλμαν του Δήμου Λαυρεωτικής θα ξεκινήσουν από την Κεντρική Πλατεία Λαυρίου (ΚΕΠ), με κατεύθυνση προς το Σούνιο στις 19:00, στις 20:00 και στις 20:45 με επιστροφή στις 23:30 και στις 00:30. Παράλληλα, το ΚΤΕΛ Αττικής θα διαθέσει επιπλέον δρομολόγια από την Αθήνα (Πεδίον του ‘Αρεως) για το Σούνιο, με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί μετά το πέρας της Συναυλίας, από το Σούνιο προς την Αθήνα.

Διαβάστε Επίσης  Παρατείνεται η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Χανιά: Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ανοίγοντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει στον φετινό εορτασμό, ξεκινώντας τις εκδηλώσεις από το Σάββατο, 25 Αυγούστου στις 21:00, με τη συναυλία του μουσικού σχήματος Traveling Light (Lynch-Καλούδης-Λιμάκης) στον αύλειο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Διαβάστε Επίσης  Μάνος Δασκαλάκης: «Που είναι η έξοδος;» – «Μαγκωμένος» μετά την κατάθεση στην ανακρίτρια για την Τζωρτζίνα

Ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό από τις 20:00, με δυνατότητα επίσκεψης στην περιοδική έκθεση αφίσας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τίτλο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, 1929-2009».

Την Κυριακή, 26 Αυγούστου στις 20:30, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη θα αποδώσει έργα των Ντβόρζακ, Θεοδωράκη, Πονκιέλι και Μπραμς (Γιορτές Ρόκκας 2018).

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 26 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Ελεύθερη είσοδος σε όλους τους παραπάνω χώρους

πηγη:news247

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *