Πώς να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια του παιδιού σας

Πώς να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια του παιδιού σας
Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν καλά ότι τα παιχνίδια τους δεν περιορίζονται μόνο στο δωμάτιο τους, αλλά με ένα «μαγικό» τρόπο εξαπλώνονται κάνοντας κατάληψη σε όλα τα δωμάτια. Ας δούμε με ποιος τρόπους μπορείτε να βάλετε μια τάξη σε αυτό το μικρό χάος, σύμφωνα με το mother.gr:

  • Ξεκινήστε χωρίς το παιδί: Μια μέρα χωρίς να είναι το παιδί παρόν κάντε ένα πρώτο ξεκαθάρισμα στα παιχνίδια του και πετάξτε όλα όσα είναι σπασμένα. Προσοχή αν δεν θέλετε δράματα, μόνο όσα είναι πραγματικά για τα σκουπίδια.
  • Μαζί με το παιδί ξεχωρίστε τα παιχνίδια: Μια άλλη μέρα που το παιδί σας θα έχει κέφι, καθίστε μαζί και ξεχωρίστε τα παιχνίδια του. Αφήστε το να διαλέξει ποια θέλει και ποια από αυτά που δεν θέλει, επιθυμεί να χαρίσει σε άλλα παιδάκια.
  • Χρησιμοποιήστε διάφανα κουτιά: Προτιμήστε να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια σε διάφανα κουτιά, ώστε το παιδί να βλέπει τι υπάρχει μέσα σε κάθε κουτί. Αυτό θα το βοηθήσει και στο μάζεμα.
  • Χρησιμοποιήστε ετικέτες: Πολύχρωμες ετικέτες που θα δείχνουν που πρέπει να αποθηκευτεί το κάθε παιχνίδι, θα βοηθήσουν το παιδί. Ακόμα κι αν δεν ξέρει να διαβάζει, μπορείτε να τις ζωγραφίσετε.
  • Τα βιβλία ξεχωριστά: Τα βιβλία δεν είναι παιχνίδια και καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό από τα παιδιά. Μην τα πετάτε μέσα στα κουτιά με τα παιχνίδια, αλλά προτιμήστε να τα βάζετε όλα μαζί είτε στην βιβλιοθήκη, είτε σε κάποιον άλλο χώρο.
  • Κάντε rotation: Αν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορείτε κατά καιρούς να μαζεύετε κάποια κουτιά με παιχνίδια που το παιδί δεν φαίνεται να παίζει και να αφήνετε μόνο τα κουτιά με τα παιχνίδια που χρησιμοποιεί. Μετά από λίγο καιρό μπορείτε να κάνετε εναλλαγή.
Διαβάστε Επίσης  Ελιές στο παιδί: Ποιες είναι ακίνδυνες και πότε υπάρχει λόγος ανησυχίας


Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να μάθετε στο παιδί σας ότι κάθε βράδυ, πριν πάει για ύπνο, θα πρέπει να μαζεύει τα παιχνίδια του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *