Μεγανήσι, ένα «μικρό διαμάντι» στο Ιόνιο

Το Μεγανήσι παλιά ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς και ανήκε στους λεγόμενους Ταφίους Νήσους, ενώ απαντάται σε πλήθος αναφορών από την αρχαιότητα, αρχής γενομένης από τον Όμηρο,
Μεγανήσι

Καταπράσινο, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και με πολλές μικρές αμμουδιές, το Μεγανήσι έχει κατακτήσει μία θέση στην καρδιά, όσων το έχουν επισκεφθεί. Βρίσκεται μεταξύ της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας και είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας, ανάμεσά τους και ο διάσημος Σκορπιός.

Το Μεγανήσι παλιά ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς και ανήκε στους λεγόμενους Ταφίους Νήσους,

Το Μεγανήσι παλιά ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς και ανήκε στους λεγόμενους Ταφίους Νήσους, ενώ απαντάται σε πλήθος αναφορών από την αρχαιότητα, αρχής γενομένης από τον Όμηρο, ο οποίος αναφέρει ότι ο Οδυσσέας εμπιστεύτηκε τα πλοία του στο βασιλιά Μέντορα των Ταφιών, φεύγοντας για την Τροία. Αλλά και στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης το μικρό αυτό νησί είχε ενεργή συμμετοχή, καθώς αποτέλεσε καταφύγιο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Στο νοτιοδυτικό άκρο βρίσκεται και η ξακουστή Σπηλιά του Παπανικολή, με βάθος γύρω στα τριάντα μέτρα και αμμουδιά στο εσωτερικό της, όπου ήταν μια από τις κρυψώνες του υποβρύχιου Παπανικολή, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Διαβάστε Επίσης  Χαλκιδική : «Σκότωσε την Μαρία γιατί ήθελε να τον χωρίσει» – Το τηλεφώνημα του 8χρονου στην γιαγιά του

Σήμερα, ο μικρός αυτός επίγειος παράδεισος, που εκτείνεται μόλις σε 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει εξελιχθεί σε έναν ιδανικό προορισμό για εκείνους που αποζητούν την ιδιωτικότητα και την ηρεμία τους. Άλλωστε, στο Μεγανήσι θα συναντήσετε πολλούς σκαφάτους, διάσημους και μη, αλλά και όσους αγαπούν την ιστιοπλοΐα. Επίσης, είναι ιδανική επιλογή και για μία οικογένεια.

Μικροσκοπικοί όρμοι με κρυστάλλινα νερά σας περιμένουν για κολύμπι, ενώ θα βρείτε διάφορες ακρογιαλιές κατά μήκος του όμορφου νησιού. Από το Σπαρτοχώρι, που είναι χτισμένο σε ένα λοφώδες σημείο, μπορεί κανείς να απολαύσει την εξαιρετική θέα, όπου το βλέμμα χάνεται στο απέραντο γαλάζιο. Το Βαθύ, από την άλλη είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με καφενεία και ψαροταβέρνες, ιδανικό μέρος για έναν χαλαρό περίπατο, στο μικρό αυτό διαμάντι του Ιονίου.

Διαβάστε Επίσης  Κορονοϊός: Τρικούβερτο γλέντι με…. αποστάσεις στο κέντρο της Λάρισας

Το Μεγανήσι παλιά ονομαζόταν Τάφος ή Ταφιάς και ανήκε στους λεγόμενους Ταφίους Νήσους,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *