Οινούσσες: «Πάλευα μέσα στη θάλασσα για 14 ώρες», περιγράφει διασωθέντας

Ο ίδιος είπε πως για 14 ολόκληρες ώρες πάλευε μέσα στη θάλασσα και ότι προσπαθούσε να κολυμπήσει προς την κατεύθυνση που τον πήγαινε ο καιρός.

Συνεχίζεται η αγωνία για τον 22χρονο, η τύχη του οποίου αγνοείται μετά την ναυτική τραγωδία με ανατροπή λέμβου ανοιχτά των Οινουσσών, όπου έχασε τη ζωή του ο 68χρονος πατέρας του.

Ο νονός του 22χρονου αγοριού, ο οποίος κατάφερε να σωθεί όταν βυθίστηκε το μοιραίο σκάφος, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε το παιδάκι», ανέφερε βαθιά συγκινημένος ο 58χρονος νονός του, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Πάλευα μέσα στη θάλασσα για 14 ώρες»
Ο ίδιος είπε πως για 14 ολόκληρες ώρες πάλευε μέσα στη θάλασσα και ότι προσπαθούσε να κολυμπήσει προς την κατεύθυνση που τον πήγαινε ο καιρός.

«Δεκατέσσερις ώρες πάλευα μέσα στη θάλασσα. Προσπαθούσα να κολυμπήσω όπου με πήγαινε ο καιρός. Και ας έβλεπα ότι πηγαίνω προς την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης  Έρχεται «μίνι» καλοκαίρι - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καιρός την ημέρα που αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο σκάφος ήταν πολύ καλός.

Το χρονικό της τραγωδίας
«Φύγαμε στις 14:00 το μεσημέρι και στις 15:25 το σκάφος πήρε νερό. Παίρνω ένα μπουγέλο και βγάζω το πρώτο. Μόλις πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο, το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμη, η πλώρη του πάνω. Ξαφνικά έσβησε και η μηχανή. Το σκάφος άρχισε να βυθίζεται» είπε ο 58χρονος.

«Προσπάθησα κι έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά στα κάγκελα μπροστά για να πιαστούμε, για να μην χαθούμε. Όταν το σκάφος άρχισε να βυθίζεται τους είπα: ”Πάρτε το σχοινί και μην το αφήσετε”. Το κρατούσαμε και οι τέσσερις. Κάποια στιγμή, ο 22χρονος θεώρησε σωστό να το αφήσει και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες. Η αδερφή του μόλις είδε ότι δεν γύριζε ο Γιάννης πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει κι αυτή το σχοινί, για να πάει και να τον φέρει πίσω», περιέγραψε.

Διαβάστε Επίσης  Ζυμαρόπιτα

Ο 68χρονος και πατέρας του 22χρονου άφησε κι αυτός το σχοινί και πιάστηκε από μία μαξιλάρα που επέπλεε για να ξεκουραστεί. Όταν το πρόχειρο σωσίβιο βούλιαξε κάλεσε σε βοήθεια προς τον κουμπάρο του.

«”Μην με αφήνεις, μην με αφήνεις. Φέρε μου το σχοινί”. Είχε φύγει πάνω από 50 μέτρα μακριά από εμένα. Προσπάθησα να πάω κοντά του, έβλεπα ότι ήταν αδύνατο και πως δεν μπορούσα πια να του ξαναδώσω το σχοινί».

Ο 68χρονος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα με τη συμμετοχή θαλάσσιων και εναέριων μέσων.

Η 24χρονη αδερφή του νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση